Amerika megleckéztetheti a trükkös spanyolokat

Amerika megleckéztetheti a trükkös spanyolokat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Győri Kristóf

Eljött a várva-várt pillanat, az Egyesült Államok válogatottja a döntőben összescsaphat Spanyolország válogatottjával a férfi kosárlabdatorna döntőjében.

Az Egyesült Államok női csapatának tagjai már megtették azt a szívességet a fiúknak, hogy megmutassák, hogyan is kell diadalmaskodni a londoni olimpia döntőjében. Szegény franciákkal bántak el elég látványosan. Harminchat ponttal nyertek a gallok ellen 86-50-re, a végén már csak arra volt gondjuk, hogy minden játékos szerezzen legalább egy pontot a döntőben. Sikerült is nekik. Ötszörös olimpiai bajnokok lettek zsinórban. Egészen rendkívüli teljesítmény.

©

Most pedig jöhet az egyik legnagyobb erőfelmérő a férfiaknak, de vajon az lesz-e? A brazilok elleni vereséggel trükköző spanyolok (így csak a döntőben kerülhettek össze az amerikaiakkal), ahogy haladtak előre az időben, úgy szereztek egyre kevesebb pontot a mérkőzéseiken. Első meccsükön a kínaiaknak betermeltek 97 pontot, legutóbb már csak 67-et szenvedtek össze. Egyszer sem dobtak száz pont felett a tornán. Pedig a három számjegyű pontszám elengedhetetlen lenne az amerikaiak ellen, akik viszont kétszer dobtak száz pont alatt (99 és 98 pontot szereztek akkor). Pedig találkoztak az igen erős argentinokkal is kétszer, a spanyolokat megszorongató franciákkal, szóval nem mondhatjuk, hogy nem voltak könnyű ellenfelek.

©
Egyetlen mentsváruk a spanyoloknak, a három nagyra nőtt emberük lehet. A két Gasol, Marc és Pau, illetve Serge Ibaka, bár eddig egyikük sem nyújtott maradandót, mint mondjuk az amerikaiak nigéria ellen, ahol szinte minden lehetséges rekordot megdöntöttek. Amennyiben a triplagyáruk mára sem vesz ki szabadnapot, nehezen elképzelhető, hogy meg lehet őket állítani, mérkőzésenként ugyanis több, mint 16 hárompontost dobnak. Egészen elképesztő. Az összehasonlítás kedvvéért Navarróéknak ugyanez a mutató kereken 6 darab.

A statisztika szerint egy mutató híján mindenben jobb az amerikai csapat. Az az egy pedig a dobásblokkolás. És hogy őszinte legyek, én olyan meccset még nem láttam, ahol 1.7 blokkon múlt volna a mérkőzés végkimenetele, így azt gondolom, hogy hatalmas parádéra lehet számítani és a találkozó végére ki lehet jelenteni, hogy új Dream Team alakult, még ha sorrendben nem is az első.

©