A horvát zseni a Real Madridba igazolt

A horvát zseni a Real Madridba igazolt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Luka Modric a Tottenham egykori játékosa, hosszas egyeztetések végén a Real Madridba igazolt. Az átigazolás összege is nyilvánosságra került, a londoni csapat 42 millió eurónak megfelelő összeget kap a horvát játékosért.

A Tottenham Hotspurs tulajdonosa, Daniel Levy egész nyáron keresztül tárgyalt a Real Madrid vezetőivel, míg végül addig csökkentette a horvát játékos árát, míg megszületett a megegyezés. Végül 42 millió euróban állapodtak meg, a játékos fizetése pedig 151 ezer euró lesz hetente.

A londoni klub ezzel nehéz helyzetbe került, hiszen Andre Villas-Boasnak valahogy pótolnia kell a kiemelkedő képességű középpályást. Az egykori portói tréner korábbi játékosát, Joao Moutinhót vinné a Tottenhamhez, de az a tranzakció túlzottan költségesnek tűnik csapatának. A másik kiszemelt a Fulham középpályása, Moussa Dembele.

A Realban varázsol tovább
©

Modric korábban mindent elkövetett, hogy eligazolhasson. A csapat amerikai túrájára el sem utazott, bízva abban, hogy ezzel a cselekedetével kihúzza a gyufát a vezetőknél, és elengedik a Realhoz. Végül ha nem is emiatt, de sikerült a megegyezés.

Képességeihez nem férhet kétség, ezt egykori csapattársa, a Tottenham korábbi csapatkapitánya, Jamie Redknapp is megerősítette: "Elképesztő egy játékos, minden edző álma. Úgy edz, mint egy ördög és soha nem reklamál. Remekül dolgozik labdával és anélkül, és könnyen átjátssza a védőket egy csellel, vagy akár egy passzal."

A Spurs jól járt a játékos eladásával, hiszen 2008-ban nagyjából a mostani értékesítés feléért, vagyis közel 21 millió euróért vásárolta Modricot a Dinamo Zagrebtől – írja a Goal.com.