Meghalt a szivarozva zuhanyozó Alex Karras

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elhunyt Alex Karras, kora egyik legnagyobb amerikaifutball sztárja, aki később televíziós és filmszerepeivel vívott ki népszerűséget.

Az utóbbi évtizedben számos betegséggel, demenciával, szívproblémákkal és rákkal küzdő Karras ügyvédje bejelentése szerint szerdán halt meg Los Angeles-i otthonában családja körében.

A hatvanas években a Detroit Lions színeiben játszó Karras az amerikai Nemzeti Futball Liga ünnepelt védője volt 1971-ig. Nehéz természete sok konfliktushoz vezetett, 1963-ban egy évre fel is függesztették szerencsejáték miatt. Csapattársai "Keresztapának" becézték az aranyköpéseiről ismert sztárt, aki még a zuhany alá is szivarral a szájában állt be.

Szerződésbontása után három évre az ABC hétfő esti futballközvetítéseinek kommentátora volt. Családja szerint mindig is vonzotta a színészet, így hamarosan filmes és tévészerepekben tűnt fel. Önmagát alakította a Detroit Lionsról készült Paper Lion című filmben, de legnagyobb sikere a nyolcvanas évekbeli Webster című tévésorozathoz fűződik. Ebben feleségével, Susan Clarkkal szerepelt, fehér szülőket alakítottak, akik örökbe fogadnak egy fekete kisfiút. A magyar nézők a Fényes nyergek, a Viktor, Viktória vagy az Esélylesők című mozifilmekben is láthatták.

Memoárjait Even Big Guys Cry és az Alex Karras: My Life Football, Television & Movies című kötetekben örökítette meg.

Idén ő is csatlakozott azokhoz a korábbi futballigás játékosokhoz, akik azért perelték be a ligát, mert szerintük nem követett el mindent, hogy megvédje őket a fejsérülésektől. A dokumentumok szerint Karras is szenvedett a fejét ért traumáktól.