Itt a Győri ETO vége? Az Audi is kiszállt

Itt a Győri ETO vége? Az Audi is kiszállt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Audi Hungaria felmondja szponzorációs szerződését a Győri ETO FC profi labdarúgócsapatával – jelentette be közlemény útján a német autógyár.

A Győri ETO FC tulajdonos cégcsoportjánál kialakult helyzet és az elindult hatósági vizsgálatok olyan negatív hatást gyakorolnak a Győri ETO FC hírnevére, ezáltal a profi futballklub és az Audi Motor Hungária Kft. együttműködésére, hogy a vállalat úgy döntött, azonnali hatállyal felmondja szponzorációs szerződését a Győri ETO FC-t működtető Győri ETO FC Kft.-vel.

A vállalat sajnálatát fejezte ki, hogy meg kellett szüntetnie a profi futballcsapattal 2011 óta fennálló együttműködését. Az Audi ugyanakkor tovább folytatja a Győri ETO FC utánpótlásának támogatását, hasonlóan a női kézilabda csapatéhoz.

A Győri ETO pénteken már csődvédelmet kért, miután öncsődöt jelentett a klubot tulajdonló Quaestor-csoport egy cége.

A tájékoztatásból kiderült, hogy a kft. a partnereivel már felvette a kapcsolatot, és folyamatosan tárgyal a klub jövőjéről. A helyzet azzal vált nehézzé a Győri ETO FC-nél, hogy hétfőn öncsődöt jelentett a Quaestor Financial Hrurira Kft., a klubot tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége.

A győri klub a honlapján arról is tájékoztatta szurkolóit pénteken, hogy az NB I-es, a női NB II-es, az NB III-as és valamennyi korosztályos együttes pályára fog lépni a hétvégi fordulóban, így megrendezik a Győri ETO FC-Lombard Pápa Termál FC OTP Bank Liga-mérkőzést is hétfőn.

Győr polgármestere a futballklub körül kialakult helyzet kapcsán szombaton úgy reagált, hogy senkinek nem lehet érdeke az egyesület megszűnése, s fontos, hogy a jövőben is fiatal győri tehetségek nőhessenek fel az ETO pályán. Borkai Zsolt leszögezte, hogy a Győri ETO FC több mint 110 évvel ezelőtti megalakulása óta része a város mindennapjainak, a nagy hagyományokkal rendelkező egyesülethez több ezer győri család kötődött, vagy kötődik valamilyen formában. 

"Rengeteg fiatalnak jelentette és jelenti most is az egyesület a sportolási, kikapcsolódási lehetőséget, nagyon sok szurkolónak okozott örömet az elmúlt évtizedekben a csapat. Az ETO - sportágtól függetlenül - egy nagy család Győrben" - hangsúlyozta a polgármester, aki szerint azonban mindenekelőtt teljesen tiszta viszonyok megteremtésére van szükség. 

"Bízom benne, hogy ha ez megtörténik, ismét olyan összefogás alakulhat ki a fiatalok és a csapat jövője érdekében, amely eddig is jellemezte Győr városát és a magyar sportot. Egyelőre azonban mindenkitől türelmet szeretnék kérni" - fogalmazott Borkai Zsolt.