Komoly műtéten esett át a Fehérvár megvágott nyakú hokisa

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Devon Krogh, akinek a nyakát kedden korcsolyapenge sebezte meg, kétórás operáción esett át. Nyaki vénájából egy vérrögöt kellett eltávolítani. Mivel nem artériás vérzése volt, nem volt életveszélyben.

Érsebészeti műtéten esett át a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának kanadai játékosa, Devon Krogh, akinek a nyakát kedden megvágta egy korcsolyapenge.

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a székesfehérvári klub honlapján közölte: a majdnem kétórás műtét során egy vérrögöt kellett eltávolítani a légiós nyaki vénájából.

A klub közleménye szerint – a bulvársajtóban megjelentekkel ellentétben – nem a fő artéria sérült, ezért a légiós nem volt életveszélyben. A helyszínen lévő orvosok nyomókötést alkalmaztak, majd rohammentővel szállították a Honvédkórházba. Krogh mindvégig tudatánál volt, és telefonon a szüleivel is beszélt.

A hátvéd az Újpest otthonában rendezett MOL Liga-mérkőzés hosszabbításában sérült meg, amikor egy ütközés során egy korcsolyapenge megvágta a nyakát. A találkozó a 65. percben, 2-2-es állásnál félbeszakadt.