Lecsukták Hollandiában az NB III.-as Taksony SE kapusát

Lecsukták Hollandiában az NB III.-as Taksony SE kapusát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Angliában kapták el, Hollandiában került rács mögé a 23 éves taksonyi kapus – írja a Blikk.

Rendőrkézre került az NB III.-as Taksony SE csapatának kapusa, akit a Foci a köbön című blog tudomása szerint embercsempészet gyanúja miatt vettek őrizetbe a hatóságok.

A portál állítása szerint a korábban a Pénzügyőrben, Pécsett, Kisvárdán, Szekszárdon és Kozármislenyben is játszó I. Alexet Angliában fogták el, ám Hollandiában került a rácsok mögé.

A Blikknek egy, a sportolóhoz közel álló személy viszont azt mondta, csupán arról van szó, hogy a sportolónak az irataival voltak gondok, emiatt fogták el, s legfeljebb egy-két hónapon belül kiengedik. Az nem világos, hogy az illető mire gondolt, vagyis hogy egy uniós országban miért vennének őrizetbe és tartanának bent a börtönben hónapokig valakit, akinek csupán "az irataival voltak gondok".

A csapattársak és a klub döbbenten áll a történtek előtt, a vezetőedző a lapnak azt mondta:

Mint derült égből a villámcsapás, úgy érkezett hozzánk a hír. Alex legutóbb két héte, a Szekszárd elleni mérkőzésünk előtt edzett a csapattal. Ahogy a meccsek jegyzőkönyvei is mutatják, azóta nem lépett pályára.

Szabados Tamás szerint nem volt előjele a történetnek, és nem is tud semmilyen konkrétumot a körülményekről. "Az eset természetesen megzavarta a játékosokat, hiába tesznek meg mindent a sikerért, s küzdenek teljes erőbedobással, nem képesek százszázalékosan a feladatukra koncentrálni."

A taksonyi klub bízik játékosuk ártatlanságában, a kapus szerintük komoly erőssége a csapatnak, ezt többször bizonyította.

A Blikk szerint I. Alex az U17-es válogatottban, az U18-as, illetve az U19-es gárdában is lehetőséget kapott korábban.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Hozzászólások