Rossi: Ha van a labdarúgásnak istene, akkor kötelessége ezek után visszafizetni nekünk valamit

Rossi: Ha van a labdarúgásnak istene, akkor kötelessége ezek után visszafizetni nekünk valamit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Hatodik egymás elleni mérkőzésén sem tudta legyőzni a magyar labdarúgó-válogatott a szlovákot: Marek Hamsíkék 2-1-re győztek a budapesti Groupama Arénában. A magyar szövetségi kapitány szerint még nincs minden veszve, de foggal-körömmel kell majd küzdeni a továbbjutásért.

"Elismerés illeti a játékosaimat" – kezdte értékelését Marco Rossi szövetségi kapitány azután, hogy csapata másodszor is kikapott a szlovák válogatottól az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, és így csoportja harmadik helyére csúszott vissza. A szakvezető szerint az együttese legalább olyan jól játszott, ha nem jobban, mint az ellenfél, ám míg ők ki tudták használni a helyzeteiket, a magyarokéi kimaradtak.

Rossi a játékvezetést már nem értékelte ennyire pozitívan, szerinte a spanyol Antonio Miguel Mateu Lahoz és segítői sokat hibáztak. "Az, hogy nem vesznek észre egy egyméteres lest, túlmegy egy határon. Sok helyzetben nem a mi javunkra döntöttek, hátráltattak bennünket, ebből a szempontból balszerencsések voltunk" – magyarázta az olasz tréner. Hozzátette: a hibákért nem feltétlenül a bíró a felelős, az asszisztenseit kell elmarasztalni.

"Nem keresek azonban kifogásokat. Azt bebizonyítottuk, hogy felérünk a szlovák válogatotthoz, amely Hamsíkkal, Lobotkával, Kuckával a keretben kiváló csapatot alkot" – tette hozzá Rossi.

Magyarország-Szlovákia 1-2

Szlovákia ellen még sosem győztek a magyarok, s most sem sikerült. Az itthoni vereséggel nagyon nehéz lesz a magyar válogatottnak elérnie a csoport második, továbbjutást jelentő helyét, még úgy is, hogy Horvátország meglepetésre csak döntetlenre volt képes Azerbajdzsánban.

A szakvezető arról is beszélt, hogy a magyar válogatott épp azt a két meccset veszítette el a sorozatban, amelynek a megnyerésére a leginkább számítottak.

A játékára ennek ellenére büszke lehet a csapat. Mondtam is a játékosaimnak, hogy emelt fővel hagyják el a gyepet"

– jegyezte meg.

Arra a kérdésre, bravúr kell-e a csoport második, továbbjutást jelentő helyének megszerzéséhez azután, hogy a horvátok csak egy döntetlenre voltak képesek Azerbajdzsán ellen, így nagyon összerázódott a mezőny, Rossi igennel válaszolt. "Különleges erőfeszítéseket kell majd tennünk. Sok meccs van még hátra, sok minden történhet. Az azeri–horvát meccs váratlan döntetlent hozott. Ebből az a tanulság, hogy nem lesz könnyű az itthoni, Azerbajdzsán elleni meccs sem. Ahogy ők összeszedték magukat, úgy nekünk meg kell ezt tennünk Splitben és Cardiffban. Bár ma este én és a játékosok is mindent sötéten látnak, nincs minden veszve. Hinnünk kell abban, hogy a közös munka és erőfeszítés meghozza a gyümölcsét.

Ha van a labdarúgásnak istene, akkor kötelessége ezek után visszafizetni nekünk valamit."

Baráth Botond meccsvégi kiállításáról is kérdezték Rossit, aki elmagyarázta a történteket. Szerinte a játékos mondani akart valamit a játékvezetőnek, aki ezt reklamációnak vette, és kiosztotta neki a második sárga lapot. "Ez ostobaság volt Botond részéről. Feltétlenül fejlődnie kell még ebből a szempontból, megtanulnia, hogy mit szabad és mit nem, ha nemzetközi szinten akar érvényesülni."

Pavel Hapal, a szlovákok cseh szövetségi kapitánya azt emelte ki értékelésében, hogy nem akartak olyan stílusban játszani, mint múlt pénteken a horvátok ellen, amikor 4-0-s vereséget szenvedtek. Ezt sikerült is megvalósítani.

Természetesen számított, hogy a magyarok voltak az ellenfelek, de a játékosaim számára a fő motiváció mégis az volt, hogy a horvátok elleni gyenge teljesítmény után megmutathassák a szurkolóknak, hogy jól is tudnak szerepelni"

– magyarázta.

Hapal, aki külön kiemelte Dubravka kapus teljesítményét, valamint a győztes gól szerzőjét, Bozeniket, úgy látta, kivárták a helyzeteket, és jól is használták ki azokat. A különbség szerinte nagyobb is lehetett volna, hiszen Mak a gólja mellett egy nagy lehetőséget kihagyott.

Hozzászólások