Rasmussen a vereség után: Nem azt játszottuk, amit tudunk

Rasmussen a vereség után: Nem azt játszottuk, amit tudunk

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Sok hibával játszott és kikapott a női kézilabda-válogatott Montenegró ellen a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a harmadik csoportmeccsén. A szövetségi kapitány szerint apró dolgok döntöttek az ellenfél javára.

"Apróságok miatt vesztettünk, jobbak lehettünk volna, de nagyon büszke vagyok a lányokra. Küzdöttek, mindent megtettek, amit tudtak" – nyilatkozta a 25-24-re elveszített kumamotói meccset követően Kim Rasmussen szövetségi kapitány. Hozzátette, csapatának voltak fizikális problémái a hajrában, elfáradtak a játékosok, de mindent megtettek a győzelemért.

"Megnéztük, mi működhet ellenük, de nem sikerült megvalósítani. Próbáltuk levenni a nyomást a csapatról, visszamentünk az alapokhoz, amit gyakoroltunk, de nem azt játszottuk, amit tudunk" – fogalmazott Rasmussen.

Tomori Zsuzsanna szerint sokat hibáztak a szoros mérkőzésen, pedig nagyon szerettek volna nyerni, és meg is tudtak újulni, nem úgy, mint a spanyolok ellen.

A magyarok szombaton 39-15-re legyőzték Kazahsztánt, vasárnap 29-25-re kikaptak Spanyolországtól, szerdán Szenegállal, pénteken pedig Romániával játszanak. A középdöntőbe az első három helyezett kerül, és a papírforma, illetve a csoport jelenlegi állása szerint a románok elleni meccsen dől el, hogy a továbbjutás sikerül-e a magyaroknak. A világbajnokság győztese kijut a jövő nyári, tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak márciusban.

Tomori szerint a védekezés jól működik, a támadójáték viszont eddig nem állt össze a világbajnokságon. "Féltávról lövöldöztünk, ziccereket hagytunk ki, ami megbosszulta magát. Úgy érzem, ma szomorúbbak lehetünk, hiszen meccsben voltunk, és megnyerhettük volna egy góllal a mérkőzést" – vélekedett a Siófok átlövője, aki szerint a románok ellen élet-halál harc vár a magyar együttesre.

Kovacsics Anikó csapatkapitány elmondta, amikor lendületben voltak, Montenegrónak akkor is mindig volt válaszlépése. "Végig küzdöttünk, de sokat hibáztunk, és nem futottunk annyit, amennyit kellett volna. Mindenki nagyon akart, nagyon ment, de elég sokat belehibáztunk" – nyilatkozott a Ferencváros irányítója.

Sokkal jobban összpontosítottak, mint eddig, a védekezésük nagyrészt jól működött, támadásban azonban voltak problémáik – fűzte hozzá.

Lukács Viktória elismerte, hogy az emberelőnyökkel nem tudtak élni, nagyon nehezen jöttek a gólok létszámfölényben. "Mindenféleképpen tovább szeretnénk jutni, már nincs más választásunk, mindkét meccset meg kell nyernünk. Meg is fogjuk nyerni, és megyünk a következő körbe!" – jelentette ki az FTC szélsője.

Hozzászólások