Hosszabbított edzőjével a Liverpool

Hosszabbított edzőjével a Liverpool

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Jürgen Klopp 2024 júniusáig szerződött le a Bajnokok Ligájában címvédő angol futballklubbal.

A Liverpool közleménye szerint nemcsak Kloppal, hanem a segítőivel is megegyeztek a folytatásról, így változatlan marad az edzői stáb.

„Amikor 2015 őszén jött a felkérés, úgy éreztem, én és a klub tökéletesek vagyunk egymás számára. Most azt érzem, hogy alábecsültem a helyzetet” – fogalmazott Klopp, hozzátéve:

az, hogy látja a fejlődést a csapaton, csak még több munkára sarkallja.

Számára az egy szándéknyilatkozat, hogy a klub a továbbiakban is szeretne a tudására építeni, és továbbvinni azt, amit közösen elértek eddig. „Látom a tulajdonosok elkötelezettségét azóta, hogy 2015 őszén idejöttem. Hiszünk egymásban, ennek hozománya a szerződéshosszabbítás” – magyarázta az 52 éves német szakember.

Klopp 2015. október 8-án vette át a Liverpool irányítását, ami az idei Bajnokok Ligája-győzelem mellett egy további BL-fináléba és egy Európa-liga-döntőbe vezetett.

Az előző idényben a Liverpool a bajnokság második helyén végzett, egy ponttal lemaradva a Manchester City mögött, a mostani idényben azonban 16 forduló után veretlenül, nyolcpontos előnnyel vezeti a Premier League-et.

A csapat – amelyet Klopp eddig 234 mérkőzésen irányított – jövő héten Katarban szerepel a klubvilágbajnokságon.

Hozzászólások