Hiába a szenzációs hajrá, bronzéremért játszhat a magyar női vízilabda-válogatott

Hiába a szenzációs hajrá, bronzéremért játszhat a magyar női vízilabda-válogatott

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még az utolsó pillanatokban is volt esély a döntetlenre.

Magyarország 11-10-es vereséget szenvedett Spanyolroszágtól a budapesti vízilabda Európa-bajnokságon, így nem jutott az elődöntőbe, a bronzéremért játszhat.

A magyar válogatott úgy szállt vízbe, hogy tudta, ha nyer, Oroszországgal játszik a döntőben.

©

A találkozó végig szoros volt, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A meccs elején mi szereztünk vezetést, de a spanyolok fordítottak, a szoros első negyed végül döntetlennel ért véget. A második játékrészben kicsit görcsösebb lett a válogatott, a spanyolok pedig magabiztosabbá váltak.

©

A harmadik negyedben ismét kiegyenlítettebb lett játék, de a spanyolok szerencsésebbek voltak, két gólos vezetésre is szert tettek. Kasó Orsolya kapus viszont feljavult és ennek köszönhetően sikerült ledolgozni a kétgólos hátrányt, a harmadik negyed végére ismét döntetlen volt az állás. A negyedik negyedben azonban szétesett a csapatban, és minden spanyol gólnál rosszabb lett a helyzet. Az utolsó percekre összekapta magát a válogatott, zsinórban három gólt lőtt, de a végül a 11-10-re kikapott.

©

Magyarország zsinórban öt elődöntőt is elbukott Spanyolországgal szemben, a mai volt a hatodik. Ez vereség azt is jelenti, hogy Budapesten nem sikerült kiharcolnia az olimpia részvételt a magyar válogatottnak.

©
Hozzászólások