Mol Fehérvár–Reims 0-0, tizenegyesekkel 4-1

Mol Fehérvár–Reims 0-0, tizenegyesekkel 4-1

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A francia Stade de Reims ellen lépett pályára a Mol Fehérvár az Európa Liga harmadik selejtezőkörében.

Az Európa Liga harmadik selejtezőfordulóját rendezik, ahol mostanra egy magyar csapat maradt a Felcsút és a Kispest kiesése után. A Mol Fehérvár, miután kiejtette az ír Bohemianst és a máltai Hibernianst, a francia Stade de Reims-t fogadja hazai pályán, zárt kapuk mögött.

A továbbjutás - a Bajnokok Ligája-selejtezővel ellentétben - egy meccsen dől el. Amelyik csapat továbbjut, a Liege-Vojvodina továbbjutójával játszik a csoportkörért.

A két kezdőcsapat:

Mol Fehérvár: Kovácsik – Fiola, Musliu, Stopira, Bolla – Nego, Houri, Nikolov, Hangya – Zivzivadze, Petrjak

Reims: Rajkovics – Foket, Faes, Abdelhamid, Konan – Berisha, Munetsi, Chavalerin – Zeneli, Dia, Kutesa

Támadó szellemben kezdett a Fehérvár, de veszélyes helyzetekig nem sikerült eljutni a meccs első perceiben, a Reims védelme stabil volt. Egy jó helyről elvégzett, de veszélytelenné vált hazai szabadrúgás, valamint Nikolov távoli, komoly gólveszélyt nem jelentő lövése jelentett eseményt az első tíz percben.

A 20. percben aztán Zivzivadze lövését védte a franciák kapusa, a kontrából pedig Fiola blokkja miatt nem lett nagyobb veszély, néhány perccel később pedig Houri egy lövése lett túl magas. De nem volt túlságosan eseménydús a félidő első fele. Nagyobb helyzetig a 30. percben jutott el először a Fehérvár, amikor Houri 25-ről megküldött szabadrúgása nem sokkal ment el a jobb alsó mellett.

A félidő végére erősödött a francia nyomás, hosszú perceken át a hazai térfélen zajlott a játék. Komoly helyzetig azonban a Reims sem jutott el. Így 0-0 volt a félidei állás, de ennél is többet elmond, hogy a kaput eltaláló lövések aránya 1-0 volt a Fehérvár javára 45 perc után.

A második félidő a finom megfogalmazás szerint úgy indult, hogy a mezőnyjáték dominált - mondhatjuk ezt úgy is, hogy a semleges tévénézők azért szurkolhattak, hogy valaki lőjön gólt, ne kelljen ezt 120 percen át nézni. Egészen az 58. percig kellett várni, hogy legyen egy komoly helyzete a Fehérvárnak: Nego lőhetett nyolc méterről, a kapuval szemből, úgy, hogy egyetlen védő sem állt rajta, de csúfan a kapu fölé lőtt.

Nem sokkal később a Reims kerülhetett volna nagy helyzetbe, amikor Bola elesett az ötös sarkánál, Kutesa azonban inkább cselezgetni kezdett, teljesen fölöslegesen. Ez után azonban totális unalomba kezdett fulladni a meccs, a második félidő első 41 percében nem volt kaput eltaláló lövés - ami persze azt is jelentette, hogy ha valamelyik csapat véletlen szerez egy gólt, akkor fél lábbal már a következő selejtezőkörben van. Nem így történt, 0-0 lett a rendes játékidőben az eredmény, jöhetett a hosszabbítás.

Annak az első felében aztán csak azért lett izgalmasabb a meccs, mert a két csapat elkezdte hanyagolni a középpályát, inkább felívelgettek és reménykedtek, hogy majdcsak lesz valami. Ez a Reimsnek jöhetett volna össze a 105. percben, Kovácsik nagy védésére volt szükség, hogy maradjon a döntetlen.

A 115. percben aztán Foket elkövette a meccs legnagyobb butaságát: egy teljesen ártalmatlan helyzetben reklamálásért megkapta a második sárga lapján, így a hosszabbítás utolsó öt percére emberelőnybe került a Fehérvár. Mindhiába, 120 perc alatt a két csapat már majdnem olyan kilátástalan küzdelmet folytatott egymással, mint a tévéstúdióban ülők a Reims nevének helyes kiejtésével, 0-0, jöhettek a tizenegyesek.

Evandro lőtte az első tizenegyest, Rajkovics érezte az irányt, de elég erős volt a lövés, 1-0. Dia következett, Kovácsik azonban védte a nem túl jól helyezett lövést.

Stopira magabiztosan helyezett a léc alá, 2-0. Abdelhamid szörnyű gyengén, középre gurította a labdát, Kovácsiknak csak le kellett hajolnia érte.

Hodzic elküldte a franciák kapusát balra, majd a jobb alsó sarokba lőtt, 3-0. Konan nem hibázott válaszként, 3-1.

Nego következett, Rajkovics az ellenkező irányba vetődött, így 4-1-gyel jutott tovább a Fehérvár.

Hozzászólások