Babosék győzelemmel kezdtek a Roland Garroson

Babosék győzelemmel kezdtek a Roland Garroson

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Címvédőhöz méltó módon zajlott a páros első meccse. Balázs Attila viszont kiesett.

A világbajnok Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős győzelemmel kezdte meg szereplését a francia nyílt teniszbajnokságon. A második helyen kiemelt magyar, francia duó a nyitókör első játszmájában nagyszerűen teniszezett az Anna Kalinszkaja, Julija Putyinceva orosz, kazah páros ellen, és mindössze hat pontot veszítve, 19 perc alatt söpörte be azt.

A második szettre összeszedte magát a rivális, 4:4-es állásig kétszer is brékelni tudott. Babosék ekkor semmire hozták adogatójátékukat, majd fogadóként második meccslabdájukat kihasználva 55 perc alatt továbbjutottak. Az elmúlt két évben vb-győztes magyar, francia duó a 32 között a Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos amerikai, mexikói kettőssel találkozik.

Balázs Attila kiesett

Balázs Attila három játszmában kikapott a tizedik helyen kiemelt spanyol Roberto Bautista Aguttól, így a második fordulóban búcsúzott a francia nyílt teniszbajnokságtól.

Az ATP-rangsorban 87. magyar játékos, aki az első fordulóban a japán Ucsijama Jaszutaka legyőzésével pályafutása első főtáblás Grand Slam-mérkőzését nyerte, egyáltalán nem kezdett megilletődötten, a találkozó elején remek nyerő ütésekkel kétszer is elvette esélyesebb ellenfele szervajátékát. Adogatóként kevésbé tudott hatékony lenni Balázs, 3:1-es vezetése után pedig fogadóként is többet hibázott riválisánál, aki ezt kihasználva 37 perc után szettelőnyhöz jutott.

A folytatásban Bautista még inkább bemelegedett, a második szett első 16 labdamenetéből Balázs Attila mindössze négyet nyert meg, játékot pedig először és utoljára 0:5-nél tudott nyerni a játszmában. A harmadik felvonásban sem változott a játék képe, a spanyol játékos szórta a nyerő ütéseket – összesen 29-ig jutott –, míg Balázs továbbra is sokat rontott, a mérkőzés végéig 34-et. Összességében végig az történt a pályán, amit Bautista szeretett volna, így a világranglistán tizedik játékos simán, 107 perc alatt győzött.

Hozzászólások