szerző:
Salgó Andrea (hvg.hu)

Egy induló és egy működő vállalkozásnál egyaránt a munkavállaló és a munkáltató viszony veti fel a legtöbb kérdést. Fizetésemelés, vagy csökkentés, juttatások időtartama és feltételei, valamint a munkaviszony megszűnésének esetei számítanak a legkritikusabbnak. Dr. Viszló László ügyvéd-munkajogi szakértő ezért kérdésekre válaszolva igyekszik eloszlatni a kételyeket.

GYES-en lévö kismama vagyok, és érdeklődni szeretnék, hogy érdemes-e vállalkozást indítanom, amíg otthon vagyok. Továbbra is jogosult maradok a munkaviszonyomból adódó juttatásokra?

A 2006 január 1. napján hatályba lépett rendelkezés szerint (2005 CXXVI. Tv 7.§) a GYES-en lévő kismama a gyermek egy éves koráig nem folytathat kereső tevékenységet, ezután azonban korlátozás nélkül munkát vállalhat, illetve személyesen is közreműködhet a vállalkozásában.

Törvényes-e ha én, mint munkáltató csökkentem az alkalmazottaim fizetését, mert nem tudom vállalni az ezzel járó kiadásokat? Mit javasol: bocsássak el inkább néhány embert, s a többiek fizetését pedig emeljem vagy Ön szerint mi a legjobb megoldás a cég szempontjából?

A Munka Törvénykönyve kizárja az egyoldalú munkaszerződés módosítását - ebben az esetben a bércsökkentés ennek minősül. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a felek ebben a kérdésben ne állapodhassanak meg. Sokszor a munkavállaló számára is ez a kevésbé rossz megoldás, hiszen legalább a munkahelye megmarad. Amennyiben ezt a megoldást a nem fogadja el munkavállaló, a munkáltató - létszámcsökkentésre hivatkozva - rendes felmondással megszüntetheti a munkaviszonyát.

A munkáltatóm megfenyegetett, hogy ha nem írom alá a közös megegyezéssel történő munkaviszony megszüntetést rendkívüli felmondással távolít el. A fenyegetés hatására aláírtam a megállapodást de később rájöttem, hogy így többszázezer forint végkielégítéstől estem el. Mit csináljak?

Gyakorlatilag nincs esélye jogi úton eredményesen megtámadni a megállapodást. A Munka Törvénykönyve csak valamilyen akarati hiba (kényszer, fenyegetés, megtévesztés, tévedés) esetén teszi lehetővé, hogy a munkavállaló érvénytelenítse a számára hátrányos megállapodást. A rendkívüli felmondás kilátásba helyezése azonban a bírói gyakorlat szerint nem minősül jogellenes fenyegetésnek.

A munkáltatóm 3 éves szerződést kötött velem. A három évből csak egy év telt el, amikor közölte nem kíván tovább foglalkoztatni. Köteles-e a fennmaradó kétévi bérem kifizetésére?

A határozott időre szóló szerződést a munkáltató a lejárat előtt is bármikor megszüntetheti. Ebben az esetben azonban ki kell fizetnie a hátralévő időre járó bért, de legfeljebb 12 havi munkabért, ha a hátralévő idő több mint egy év. Abban az esetben, ha a munkaszerződés kifejezetten a teljes időre járó bér kifizetését írja elő ilyen helyzetre, a kifizetendő összeg a hátralévő időre járó teljes bérrel, jelen esetben 24 havi bérnek felel meg.

A munkaszerződésem szerint, ha megszűnik a munkaviszonyom 2 évig nem helyezkedhetem el a konkurenciánál, ennek ellentételezéseként egy évnyi átlagkeresetem kifizetését vállalták. Leszámoláskor közölték, hogy nem fizetik ki ezt az összeget mert nem tartanak igényt arra, hogy korlátozzák az elhelyezkedésemet. A munkáltató megteheti-e ezt az én hozzájárulásom nélkül?

Ha a munkaszerződésben, vagy egyéb megállapodásban nem kötötte ki az elállás jogát, a munkáltató köteles a versenytilalmi megállapodás alapján kifizetni az egy évnyi bért. Ha van ilyen kikötés, a munkáltató jogosult legkésőbb a munkaviszony megszűnésekor az elállás jogának gyakorlására.

Karrier

Németország: fizetésemelés bércsökkenések idején

A hétvégén kitudódott, az amúgy sem rosszul fizetett német miniszterek és államtitkárok 2005. január elsejétől még vastagabb borítékokat vihetnek haza. Eközben Németországban 10 százalék fölötti a munkanélküliség, az állásban lévők pedig egyre több vállalatnál kénytelenek belemenni bérük megkurtításába vagy a munkaidő fölemelésébe.

MTI Itthon

Fidesz: 40 év munkaviszony után minden nő nyugdíjas lehessen

A Fidesz elnöksége felkérte a párt országgyűlési frakcióját, hogy dolgozzon ki egy törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi, hogy azok a nők, akik 40 év munkaviszonnyal rendelkeznek, elmehessenek nyugdíjba, akkor is, ha nem érték el a korhatárt - közölte a párt alelnöke, Pelczné Gáll Ildikó.

Donald Trump kérte Donald Trump Nobel-békedíjra jelölését?

Donald Trump kérte Donald Trump Nobel-békedíjra jelölését?

Blikk: hírhedt bankrabló a meglőtt túszejtő

Blikk: hírhedt bankrabló a meglőtt túszejtő

Tetemes adósságot kell az idén Ukrajnának visszafizetnie

Tetemes adósságot kell az idén Ukrajnának visszafizetnie

33 ezer kilométeres nyíregyházi Lada 1500s várja új gazdáját

33 ezer kilométeres nyíregyházi Lada 1500s várja új gazdáját

Ezek lennének egy jó tanár feladatai

Ezek lennének egy jó tanár feladatai

Darák Péter: „Azon lehet lemérni egy ítélet helyességét, hogy annak milyen a társadalmi visszhangja”

Darák Péter: „Azon lehet lemérni egy ítélet helyességét, hogy annak milyen a társadalmi visszhangja”