szerző:
hvg.hu

Hírességek telefonszámát, email-címét, kompromittáló fotóit lopták el és tették nyilvánossá hackerek. Egy még be nem mutatott film forgatókönyvét is kitették a netre – viccből, puszta kárörömből.

A  WikiLeaks mintájára "Hollywood Leaks"-et kreáltak a hackerek a Twitteren. Megszerezték és publikálták Miley Cyrus, Ashley Greene Joey Fatone telefonszámát, de Tom Cruise a hackercsoport áldozatául esett. A színész emailjei között megtalálták a Rock of Ages című musicalfilm forgatókönyvét, és azt is letölthetővé tették. Julianne Hough amerikai énekesnőről nem csak fotókat, videókat illetve a zeneszámait publikálták, de a betegbiztostásáról is információkat tettek közszemlére – áll a Spiegel cikkében.

©
A „Hollywood Leaks” az amerikai raper, Kreayshawn nagyon privát fotóit is ellopta a Huffington Post szerint, és mialatt a művésznő az MTV-díjátadón vendégeskedett Los Angelesben, a hackerek feltörték a Twitter-profilját, és meztelen képeket osztottak meg a tömegekkel a nevében.  A Tumblren  Kreayshawn azt írta, hogy az intim képek még akkor készültek, amikor kiskorú volt.

A hackercsoport ugyanazt a szlogent használta, mint az Anonymous:  Nem bocsátunk meg. Nem felejtünk. Jövünk! Egyik tagja a Gawkernek azt mondta, mindezt a szabad információáramlás érdekében tették.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Hálózat

Egymást cinkelik a hackerek

A magukat A-Teamnek nevező hackerek hosszú listát állítottak össze egy másik hackercsoport tagjainak személyes adataiból, majd mindezt közszemlére is tették az interneten. A listán egymás után sorakoznak a szereplők nevei, álnevei, lakcímük, telefonszámuk, sőt, az is, hogy milyenek a családi viszonyaik, kik a barátaik vagy barátnőik.

hvg.hu Tech

Hackercsoport fenyegeti megtorlással a Blackberryt

A Team Poison hackercsoport a Blackberryt támadta, és azzal fenyegetőzik, hogy céginformációkat publikál, ha a Blackberry ígéretéhez híven segít a rendőrségnek a londoni randalírozókat elfogni.

MTI Itthon

Hackerek törték fel a miskolci kórház honlapját

Hackertámadás érte a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ (Misek Nonprofit Kft.) honlapját, emiatt az oldalon elérhetetlenné vált minden kórházzal kapcsolatos közérdekű információ - írta a BorsodOnline (boon.hu) szerdán.

Középiskolai felvételi: ne stresszeljük a gyereket!

Középiskolai felvételi: ne stresszeljük a gyereket!

A legtöbb Facebook-felhasználó nem tudja, miket tud róla a Facebook – és ön?

A legtöbb Facebook-felhasználó nem tudja, miket tud róla a Facebook – és ön?

Összeütközött két orosz Szu–34-es vadászbombázó

Összeütközött két orosz Szu–34-es vadászbombázó

Gollam ismét belebújt Theresa Maybe, és elénekeltette vele a Bohemian Rhapsodyt

Gollam ismét belebújt Theresa Maybe, és elénekeltette vele a Bohemian Rhapsodyt

Megkezdték a Dunába lőtt zsidók felkutatását

Megkezdték a Dunába lőtt zsidók felkutatását

Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon

Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon