szerző:
hvg.hu

Adatbázis-kezelés, aláírás és űrlapok kitöltése, kártyás fizetés elfogadása és adminisztrálása, webkonferencia, prezentációk, grafikák és táblázatok készítése - az iPad nem csupán egy színes, interaktív, könnyű könyv.

Az iPad egy színes, interaktív, könnyű könyv, remek eszköz a magánéletben: lehet vele fotókat és videókat nézegetni, játszani vagy a neten keresgélni. Arról kevés szó esik, hogy a munkában mennyire van a tulajdonosa segítségére. Általában a mobil eszközöket arra használják, hogy távolról kapcsolódjanak az asztali géphez, emaileket küldjenek és fogadjanak, dokumentumokat készítsenek. Van még emellett néhány fontos és hasznos funkció, amivel az iPad a munkában is hasznossá teheti magát.
 
Aláírás, űrlapok kitöltése

©
Az iPad nem csak a dokumentumok olvasására lett kitalálva, menedzselni is lehet vele ezeket. Sok alkalmazás létezik a PDF, a DOC és egyéb szöveges fájlok kezelésére. Az openforum.com  a GoodReader for iPad  nagy rajongója – mert nem csak (szinte bármilyen) dokumentumot lehet vele olvasni, de fájlmenedzser is. Aki sokat dolgozik PDF fájlokkal, annak a PDF Reader Pro is nagy segítségére lehet.

Akár fax és szkenner helyett is lehet az iPadet használni. Ez akkor jöhet jól, ha egy dokumentum emailben érkezik, és ezt aláírva kérik visszaküldeni. Ha nincs kéznél megbízható nyomtató vagy fax, az EasySign segítségével bárhol, bármikor ki lehet tölteni, alá lehet írni képeket vagy szövegeket. Az EasySign azt is lehetővé teszi, hogy akár hárman írjanak alá a PDF-et, Wordöt, Excelt, Powerpointot, TEXT/RTF-et, HTML-t, JPEG-et, PNG-t vagy BMP-t, vagy kiegészítésekkel (dátum, név) szignálják ezeket. Az első három aláírásért nem kell fizetni, ezután 3,5, 10 vagy 20-as csomagban lehet megvásárolni a szolgáltatást.

Kártyás fizetés elfogadása és adminisztrálása
 
©
Néhány cég megoldásával az iPhone, az iPod touch vagy az iPad hitelkártya-terminállá avanzsálhat. Ilyen szolgáltatást ad az USA 50 államában a Square startup cég, illetve világszerte az Intuit GoPayment  vagy a VeriFone PAYware Mobile is.  A  felhasználók gyorsan és elegánsan adhatják el a terméküket. A gépeket a megfelelő szoftver és egy kártyaolvasó hozzáadásával alakítják POS terminállá.

Prezentációk, grafikák, táblázatok

A VGA vagy HDMI iPad adapterrel a felhasználók közvetlenül csatlakozhatnak a TV-hez, projektorhoz vagy egy nagyobb monitorhoz. A Keynote  nem az egyetlen prezentáció-készítő alkalmazás, a Quickoffice Pro HD  vagy a webalapúak közül a magyar fejlesztésű Prezi  és a SlideRocket  is megérhet egy próbát. Ahogy érdemes kipróbálni az OmniGraphSketchert is.

Webkonferencia

Hajdanán, az iPad 2 előtti ősidőkben az iPadet is lehetett használni webkonferenciákra a WebEx vagy a GoToMeeting alkalmazásokkal, könnyen és egyszerűen. Az iPad 2 első és hátsó kamerát is kapott, ki lehet vetíteni rögzített képet is, illetve az első kamerával a FaceTime szolgáltatásai  is használhatóak. Ez azt jelenti, hogy lehet videótelefonálni iPhone 4, Mac vagy iPad 2 tulajdonosokkal.

©
Adatbázis-kezelés

Az iPadet akár digitális vendégkönyvként is lehet használni. Nyilván az App Store-ban is van néhány ilyen alkalmazás, de ha a Bento for iPadet  használva öt dollárért öt perc alatt lehet készíteni sajátot. Kisvállalkozásoknak vagy otthoni felhasználóknak remek eszköz jól menedzselhető adatbázisok készítésére. Aki robosztusabb megoldásra vágyik, annak a FileMaker Go for iPad való. Ezzel többek között több támogatás jár, több formátumot lehet kezelni, több szerverhez is lehet csatlakozni egy időben, vagy adatábázisokat letölteni, illetve a változásokat megosztani.
Más webalapú adatbázis-rendszereknek, mint a Salesforce.com vagy a SugarCRM, szintén létezik iPadre szabott verziója. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók leltárt készíthetnek például a vonalkód beolvasásával, hozzárendelhetnek a meglevő adatokhoz leírásokat, jegyzeteket készíthetnek akár már a raktárból, és ezek az adatok azonnal elérhetőek a központi irodában is.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Tech

A grúz elnök fia iPad-világrekorder lett

Mindössze 5,26 másodperc alatt bepötyögte iPad-készülékére az angol ábécé betűit Miheil Szaakasvili grúz elnök fia, aki ezzel világrekordot állított fel.

MTI Tech

150 iPad2-t kaptak az állami vezetők

A 150 darab 16 gigabyte háttérkapacitással rendelkező, wifi-s, 3G-s, 9,7 inch átmérőjű, Apple iPad 2 beszerzési költsége darabonként kevesebb, mint 130 ezer forint volt. Ilyen eszközt a miniszterek, államtitkárok, helyettes államtitkárok, közigazgatási felső vezetők kaptak.

hvg.hu Napi merítés

iPad válthatja fel a pilóták táskáját

Mindenki látta már a repülőtereken, hogy minden pilóta nagyméretű táskát cipel magával a gépre, még akkor is, ha csak egy rövidke Budapest-München repülés áll előtte. Jól figyeljük meg őket, mert ezek a táskák hamarosan a múlt ködébe veszhetnek - olvasható a Fékszárny blogon.

Orbán talán senkit sem akart befolyásolni erkölcsi aggályaival

Orbán talán senkit sem akart befolyásolni erkölcsi aggályaival

Novembertől jön az ország ötödik legnagyobb pénzintézete

Novembertől jön az ország ötödik legnagyobb pénzintézete

Nemzetközi autótolvaj-bandát kapcsoltak le a rendőrök

Nemzetközi autótolvaj-bandát kapcsoltak le a rendőrök

Állítják, nem a Puskás Aréna miatt ment el az áram Zuglóban

Állítják, nem a Puskás Aréna miatt ment el az áram Zuglóban

Amikor a telefon töltöttsége 26%-hoz ér, valami elpattan a magyar felhasználókban

Amikor a telefon töltöttsége 26%-hoz ér, valami elpattan a magyar felhasználókban

„Aki nem vett részt sunnyogásban, annak nem esik bántódása” – interjú Ferencváros új polgármesterével

„Aki nem vett részt sunnyogásban, annak nem esik bántódása” – interjú Ferencváros új polgármesterével