Ki kíváncsi még az iWiW-re?

Ki kíváncsi még az iWiW-re?

Utolsó frissítés:

Balogh Csaba Szerző:

Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

A sokkal szebb időket is megélt magyar közösségi oldalnak még mindig van látogatója, de már nem sok, és az a kevés sem túl aktív.

©

Néhány éve még az volt a kérdés, hogy "megéri-e átmenni a Facebookra", mára pedig az motoszkál legtöbbekben, hogy vajon mennyi ember kíváncsi még az iWiW-re, ahol nagyjából semmi nem történik.

Megnéztük, hétköznaponként 150-190 ezer, hétvégi napokon 120-140 ezer ember látogatott el az iWiW-re az elmúlt hónapban. A Webaudit adataiban kerestünk összehasonlítási alapot is: 2010 júniusában a hétköznapokon 1,2 millió egyedi látogatója volt a magyar közösségi oldalnak, szombaton és vasárnap pedig 900 és 1 millió közt alakult ez az érték.

Nem csak a látogatók száma csökkent, hanem aktivitásuk is. Három évvel ezelőtt átlagosan 60 millió oldalletöltés jutott a nagyjából 1,2 millió napi látogatóra, tehát fejenként nagyjából 50 oldal naponta, idén júniusban 10-15 oldalletöltés/nap a jellemző.

A 2002-ben indított WiW, majd iWiW néven futó közösségi oldalt 2006-ba vásárolta fel a Magyar Telekom. A szájt 2005 és 2010 között a leglátogatottabb magyar oldal volt.