Rejtélyes Samsung-telefon a GFXBenchen: vajon melyik lehet?

Rejtélyes Samsung-telefon a GFXBenchen: vajon melyik lehet?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy rejtélyes Samsung-telefon jelent meg a GFXBench oldalon, s most azt találgatják, mit takarhat az SM-G900S elnevezés.

Sokat nem lehet kitalálni az SM-G900S típusjelből, ráadásul az adatokkal is meglehetősen csínján bánik a GFXBench oldal.

Annyit azért tudni, hogy a majdani készülékben 2,5 GHz-es, négymagos Snapdragon 800-as processzor fog dolgozni egy Adreno 330 GPU társaságában. Következetesen MSM8974-es chipről van szó, azonban több weboldal is valószínűsíti az MSM8974AC chipet, már csak a 2,5 GHz-es órajel miatt is.

Ami viszont egyértelmű, az a 2K-s kijelző, azaz a felbontása 2560 x 1440 pixel, és a készülék Android 4.4 (KitKat) operációs rendszert futtat majd.

Vannak, akik úgy vélik, a Galaxy S5-ről lehet szó (erre utal a 2K-s felbontás is), azonban a kétkedők arra hivatkoznak, hogy abba a telefonba valószínűleg a Qualcomm új csúcslapkája, a Snapdragon 805 kerül, igaz, azt elsősorban tabletekbe szánják.

Ha viszont nem az S5-éi a specifikációk, akkor feltehetően a Galaxy Round 2-ről lehet szó. Ezt támasztja alá - például a FonaArena szerint -, hogy a Galaxy Round típusjele a nagyon hasonlító SM-G910S volt.

Több, beazonosításra szolgáló adatot egyelőre nem találtunk a GFXBenchen, úgyhogy jelen pillanatban csak az a biztos, hogy jön egy 2K-s Samsung-telefon.