Íme a bizonyíték, hogy izgalmas is lehet egy Tetris-szerű játék

Íme a bizonyíték, hogy izgalmas is lehet egy Tetris-szerű játék

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha csak négy-öt perce van egy kis kikapcsolódásra, ezt a játékot érdemes elindítania iPhone-ján. Ha pedig a Tetrishez hasonló, de annál egy picit bonyolultabb és jóval izgalmasabb játéknál egy körhöz ennél több időre van szüksége, akkor elismerésünk.

A PILE leginkább a Tetrishez hasonlít, de igazából csak külsőre, illetve abban, hogy kockákat kell írányítani. Mindenben más ez az iPhone-ra és iPadre is ingyen letölthető játék, de ami ennél is fontosabb: sokkal izgalmasabb. A lényege, hogy a két különböző vagy ugyanolyan színű kockából álló egységeket úgy kell irányítani, hogy a színek vízszintesen, merőlegesen, L alakban, vagy akár más összefüggő formában kapcsolódjanak egymáshoz, ha pedig ez megvan, akkor azonnal eltűnnek az említett kockák. Természetesen azt kell elkerülni, hogy a játéktér tetejét elérje a kockatorony.

Minden egyes színkombináció kirakásáért és eltűnéséért pontokat kapunk, de a kombinációkkal lehet a legnagyobbat szakítani. Ez esetben arról van szó, hogy az eltűnő kockák fölött lévők olyan helyre esnek, hogy automatikusan újabb színkombinációt hoznak létre a körülöttük lévőkkel, amely szintén egyből eltűnik. Ha szerencsénk van – vagy nagyon profik és tudatosak vagyunk – akkor háromszoros, négyszeres, vagy akár ötszörös kombinációk is létrejöhetnek, utóbbi esetben már bármi történjen, az összes kocka eltűnik és több ezer pont a jutalom. Egy apró trükk is segít: a színek sorrendjét meg lehet változtatni, ha a kockák esése közben megérintjük a képernyőt.

Mindig négy kockakombináció jelenik meg a felső sarokban, amelyeket a megfelelő helyre kell irányítani, mindezt pedig időre kell megtenni. Ha ez nem sikerült időre, egy sorral feljebb kerül az addig épített kockatorony. Emellett a felső sávban különböző jutalmak jelennek meg, így például a pontok szerzése közben kérhetünk plusz időt, vagy eltüntethetünk adott színű kockákat.

Leírva bonyolultnak tűnik, de két-három kör után már rá is lehet érezni. Így néz ki egy kör:

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.