Egy igazi játékklasszikust tölthet most mobiljára

Egy igazi játékklasszikust tölthet most mobiljára

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A VVVVVV egy sokszor megoldhatatlannak tűnő feladatok elé állító indie játék. A népszerű klasszikus nem ingyenes, de így is megéri letölteni Androidra, iPhone-ra, vagy iPadre.

A VVVVVV nem az a játék, amit akkor érdemes elővenni, ha egy-két szabad percünk van. Egy indie-klasszikusról van szó, tehát egyszerű játékmenetre és grafikára lehet számítani, és olykor elég nehéz feladatokra.

Az androidosoknak 741 forintba kerülő, az iPhone-ra és iPadre pedig 2,69 euróért letölthető játéklban egy pálcikaembert kell irányítanunk, a cél pedig hogy minél több helyre eljussunk vele, pontszámok és rekordok nincsenek. A képernyő bal oldalán jobb és bal oldalra kell csúsztatni az ujjunkat a helyváltoztatáshoz, a jobb oldalt megérintve pedig fel és le ugrálhatunk, előbbi esetén a plafonon, fejjel lefelé irányíthatjuk a főhöst, amelynek különböző akadályokat kell kikerülnie.

Olykor egy-két centiméteres akadályok esetén percekig kell próbálkozni, mire rájövünk a megoldás technikájára, így bárkit sokáig le tud kötni a játék. Így néz ki a gyakorlatban:

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.