Végre kiderült: ezért nincs microSD bővítési lehetőség sok csúcstelefonban

Végre kiderült: ezért nincs microSD bővítési lehetőség sok csúcstelefonban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az okostelefonok belső tárhelye korlátos, éppen ezért sok gyártó tesz microSD kártyás bővítési lehetőséget is az eszközében. Vannak viszont, akik kifejezetten elutasítják ezt.

Az androidos telefonok többségében megtalálható a microSD kártyás bővítés lehetősége, s ezt sokszor előnyként emlegetik az iOS világgal szemben. Azonban nem minden androidos eszköz ilyen, így például – nem kis meglepetésre – a Samsung is kihagyta ezt a lehetőséget a Galaxy S6-okból. Itt van azután a Xiaomi is: ez a cég is lemondott erről a lehetőségről újabb telefonjainál, de vajon miért? A választ egy valóban illetékes szakembertől, Hugo Barrától, a cég (Google-től átigazolt) alelnökétől kapta meg az Engadget, a Xiaomi Mi 4i hongkongi  bemutatóján.

Nem a helyfoglalásával van baj
©

Barra véleménye szerint a microSD kártyák többsége hajlamos a meghibásodásra, rosszul működnek, rengeteg a hamisítvány ezen a téren. (Érdemes például eBay-en körülnézni, a valós ár töredékéért kínálnak ilyen áron egészen biztosan hamis kártyákat.) A gyanútlan felhasználó azt hiszi, hogy egy SanDisk vagy egy Kingston kártyát helyezett az eszközében, holott csak egy másolatról van szó. A gyengébb minőségű kártyák lassúk, leállnak, összeomlanak miattuk az alkalmazások, adatok vesznek el, a felhasználó pedig a telefont szidja, és eszébe sem jut, hogy kivegye a kártyát. A telefonról alkotott rossz vélemény viszont a gyártót is érinti, na ez az, amit Barra szerint nem engedhetnek meg maguknak, különösen nem a csúcstelefonok esetében.

Az alelnök úgy véli, egyértelmű trend a microSD kártyák eltűnése, és a jövő csúcstelefonjaiban egyre kevesebbszer találkozunk már ilyenekkel. Barra nem véletlenül beszél csúcskészülékekről, az olcsóbb Xiaomi eszközökben továbbra is megmarad ez a lehetőség, de persze itt eleve igen kicsi (pl. 8 GB) a natív tárhely.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.