4x olyan hosszú videók is felférnek az Instagramra

4x olyan hosszú videók is felférnek az Instagramra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Eddig maximum 15 másodperc hosszú videókat lehetett feltölteni Instagramra, de ezt a korlátot a többszörösére növelik.

Mivel rengeteg tartalom ömlik ránk a közösségi médiában, nem is volt akkora gond, hogy az Instagramon maximum csak 15 másodperc hosszú lehetett egy videó. Mégis akadnak helyzetek, amikor ez a korlát inkább kellemetlen, sok mindent nehéz ilyen rövid időbe sűríteni. Az Instagram bejelentette, hogy változtat ezen: 1 perces videók is feltölthetők lesznek. A funkciót fokozatosan aktiválják az egyes felhasználóknál, néhány héten belül mindenkinél megjelenik a lehetőség.

Ráadásként az iPhone-osok visszakapják a lehetőséget, hogy a galériájuk több videójának részletéből egyet készítsenek az alkalmazásban. A változtatások bejelentésének módja mi más lehetne mint egy felvétel, amely az Instagram legnépszerűbb videósait mutatja be - természetesen 15 másodpercnél hosszabban.

Ezzel a lépéssel alaposan nőhet az instagramos videók nézésével töltött idő, ami már az elmúlt időszakban is jelentős volt, az előző 6 hónap során ugyanis 40 százalékkal nőtt ez az időtartam.

És ezzel még nincs vége, a bejegyzésben is írják: ez csak egyike azon fejlesztéseknek, amelyek idén várhatók. Az elmúlt hetekben is gyanús lett már, hogy a Facebook tulajdonában lévő kép- és videómegosztó mennyi újdonsággal rukkol elő: több fiókot lehet kezelni, jön a Facebook legtöbbször szidott funkciója és a webes felület is megújult.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.