Itt az újabb bizonyíték, hogy egy csúcstelefon is lehet megfizethető

Itt az újabb bizonyíték, hogy egy csúcstelefon is lehet megfizethető

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nem egy példa támasztja alá, hogy egy csúcstelefonnak nem kell feltétlenül drágának lennie. Íme a legújabb bizonyíték.

Kína után először az Egyesült Államokban mutatkozott be a Huawei aktuális csúcstelefonja, a Honor 8. A Galaxy S7-re hasonlít, szerencsére nem az árában, ugyanis annak körülbelül a fele.

A telefon méretei (145,5, x 71 x 7,5 mm) nagyjából megegyeznek a Galaxy S7-ével (142,2 x 69,6 x 7,9 mm), és hasonlóan elegáns a külleme. 5,2”-es képernyőjének felbontása (1080 x 1920 pixel, 423 ppi) ugyan nem olyan jó, mint az 5,1”-es S7 képernyőé (1440 x 2560 pixel, 577 ppi), viszont ez elhanyagolható szempont, amennyiben nem akarunk VR-tartalmakat nézni, illetve összemérhető az év kedvenc középáras csúcstelefonja, a OnePlus 3 felbontásával.

A készülék belsejében a Huawei saját gyártású HiSilicon Kirin 950 chipkészlete dolgozik (négy 2,3 GHz-es Cortex A72 és négy 1,8 GHz-es A53), 4 GB RAM támogatása mellett. A 32 (illetve 64) GB-os belső tárhely természetesen bővíthető. A készülék hátulján kapott helyet az ujjlenyomat-olvasó, amelyet a kisebb kezűek is könnyen elérhetnek. Ebbe az egységbe egy okos gombot is integráltak, amellyel három kiválasztott alkalmazás gyorsan elérhető.

©

A képernyőn is lehet trükközni: behajlított ujjunk ujjpercének kopogtatásával különféle aktivitásokat indíthatunk (például képernyőmentés). De arra is van lehetőség, hogy betűket rajzoljunk a megjelenítőre, és például a C a kamera appot (camera) indítja el, az E az e-mailt, míg az M a zenét (music).

További különlegesség, hogy a hátoldalra két kamera is került, egy színes és egy fekete fehér (12-12 MP-esek), a Huawei szerint a kettő együttműködéséből élénkebb és részletgazdagabb képek kerülhetnek ki. Az RGB kamera a hagyományos módon készíti a képet, míg a másik plusz fényinformációkat rögzít, és szoftver vegyíti a két érzékelő által közvetített információkat. A szelfikészítő 8 MP-es, vakus, hogy jobban sikerüljenek az önfényképek. A Honor 8 Android 6.0 Marshmallow-t futtat, Emotion 4.1 felülettel.

Ami az árát illeti: a 32 GB-os változat 400 dollárba (kb. 110 ezer forint), a 64 GB-os 450 dollárba (kb. 124 ezer forint) kerül.

Ha érdeklik az új telefonok, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.