Nagy élményben lehet része: jelentősen megváltozik a Windows

Nagy élményben lehet része: jelentősen megváltozik a Windows

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kevert valóságon (mixed reality), azaz a kiterjesztett és a virtuális valóság vegyítésén dolgozik a Microsoft. A Windows Holographic shell a jövő évi Windows-frissítéssel érkezik.

Már a Windows 10 megjelenése óta hallani a Windows Holographicról, a Microsoft operációs rendszerének mixelt valóság oldaláról, amelyben az eszközök együtt dolgozhatnak, függetlenül attól, hogy virtuális valóságra vagy kiterjesztett valóságra fejlesztették őket.

Eddig nem lehetett tudni, mikor jut mindez el a felhasználókhoz, azonban az Intel fejlesztői fórumán Terry Myerson bejelentette, hogy a Windows Holographic már 2017-ben része lesz az asztali platformnak, méghozzá egy update formájában érkezik. Ez azt jelenti, hogy bármelyik Windows 10-es PC együtt dolgozhat majd például a HoloLensszel, illetve – elméletben – minden olyan eszközzel, amely támogatja a Windows Holographicot.

©

Persze a shell használatához megfelelő gépre is szükség lesz, és az Intel és a Microsoft most dolgozza ki a rendszerkövetelményeket. A végleges specifikációkat decemberben fektethetik le. A WH fejlesztői verziói már hónapok óta a mérnököknél vannak, és a jövő év nyarára várható megjelenés valószínűsíti, hogy a tesztelők még ebben az évben hozzájuthatnak. Szerencsére nem csak a méregdrága – de kétségtelenül fantasztikus – HoloLens szemüveggel lehet majd használni az új operációsrendszer-változatot, a Microsoft ugyanis bejelentette, hogy a HTC Vive is a támogatott eszközök között lesz.

Az alábbi videó némi ízelítőt ad a majdani lehetőségekből.

Ha máskor is tudni szeretne a Windows újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.