Kiderült, hogy mennyibe kerül a világ legnagyobb kapacitású pendrive-ja

Kiderült, hogy mennyibe kerül a világ legnagyobb kapacitású pendrive-ja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint 2000 GB fér a világ legnagyobb kapacitású flash drive-jára, és most az is kiderült, mennyit kell fizetni érte. Hát nem keveset, sőt még annál is többet.

Még január elején jelentette be a Kingston 2 TB-os pendrive-ját, ami több mint elég a tárolásra, hiszen például több mint másfél száz HD filmet vagy 768 ezer 8 MP-es fotót, illetve 70 órányi 4K videót őrizhetünk rajta. A Windows rendszerrel, Mackel és Linuxszal is kompatibilis Data Traveler Ultimate GT (Generation Terabyte) egy, illetve két TB-os változatban érkezett, azonban akkor még nem lehetett tudni az árukat. Azt persze már akkor is lehetett sejteni, nem fogják olcsón adni a jót. Másként fogalmazva, aki megkérdezi, hogy mennyibe kerül, annak nem való ez az eszköz.

©

Végre az árak is kiderültek, és ezek szerint az 1 TB-os eszköz 1319 dollár (valamivel több mint 385 ezer forint) lesz, de rövid ideig „jutányosabb”, 942 dolláros (275 ezer forintos) áron kapható. Az igazi nagyágyú, a 2 TB-os eszköz listaára 2273 dollár (több mint 664 ezer forint), de itt is van egy rövid ideig tartó, kedvezőbb ár, ez 1625 dollár (475 ezer forint). Csak összehasonlításképpen: egy 13”-es MacBook Próért (Touch Bar, 256 GB PCIe SSD) 1799 dollárt (526 ezer forintot) kérnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.