Megdöbbentő kép került fel a netre a Houston hurrikán sújtotta repteréről – kár, hogy kamu

Megdöbbentő kép került fel a netre a Houston hurrikán sújtotta repteréről – kár, hogy kamu

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Harvey hurrikán az állam történetében sosem látott károkat okoz Texasban, elsősorban Houstonban. De azért nem kell mindent elhinni, ami felkerül a netre – még akkor sem, ha sokan osztják meg. Videón mutatjuk a valódi houstoni helyzetet is – ami azért valóban nem túl jó.

"Houston légikikötője most inkább kikötőnek néz ki." Ehhez hasonló mondatok kíséretében terjed világszerte az a fotó, amely terjesztői szerint Houston George Bush Nemzetközi Repülőterén készült.

A képpel több gond is van. Egyik, hogy photoshopolós munka, azaz valójában közel sem ennyire drámaian néz ki a houstoni repülőtér. A másik, hogy már az alapfotó sem a houstoni repülőtéren készült, hanem a New York-i LaGuardián.

A houstoni repülőtéren egyébként azzal együtt, hogy ennyire nem rosszak a körülmények, azért nem is a legjobbak. A valódi helyzetet az alábbi videón láthatja, 11:47-től következik a repülőtér.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.