Lehet, hogy érdemes rá várni: hamarosan jöhet az idei olcsóbb, de erős iPhone

Lehet, hogy érdemes rá várni: hamarosan jöhet az idei olcsóbb, de erős iPhone

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rövid idő alatt igen népszerű lett az Apple elérhető árú, emellett igen jó specifikációkkal felruházott telefonja, az iPhone SE. Hamarosan érkezik az idei változat.

A 2018-as fejlesztői konferencián, a WWDC-n mutathatja majd be az Apple a 4”-es iPhone SE utódját, az iPhone SE 2-t, legalábbis az egyik kínai weboldal értesülése szerint. A konferenciára egyébként június 4. és 8. között kerül sor, immár második alkalommal a kaliforniai San Jose McEnery Convention Centerben.

A QQ oldal úgy tudja, hogy a 2018-as iPhone SE az eredeti iPhone SE-re fog hasonlítani, fém hátlapja és keretei lesznek, és lesz rajta Home gomb. Apple A10 Fusion processzor dolgozik majd benne, 2 GB RAM-mal, és opcionálisan 32 vagy 128 GB lesz a belső tárhely. Marad a Touch ID, viszont nem lesz arcfelismerés, ami érthető is, ha az Apple 500 dollár alatt akarja tartani az árat.

©

Van viszont valami, amit egy picit nehéz elhinni: a kínai oldal értesülése szerint 4,2”-es lenne a kijelző. érthetetlen, miért is térne át 4”-ről 4,2”-re az Apple, hiszen ehhez új tervezési folyamatra lenne szükség és a gyártósorokon is változtatni kellene.

Ami a már említett helyszínt illeti: a WWDC-n az Apple elsősorban a szoftverekre koncentrál, s ha valóban itt mutatná be a 2018-as iPhone SE-t, az annyiban lenne érdekes, hogy a 2010-es iPhone 4 bemutatása óta nem volt ilyen a WWDC-n. Ha viszont tartja magát az Apple a hagyományokhoz, akkor márciusban, egy kisebb média esemény keretében mutathatja be az iPhone SE 2-t.

Ha tudni szeretne a fejelményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.