Korai volt az öröm, mégsem kerül bele az Androidba a sokak által vágyott funkció

Korai volt az öröm, mégsem kerül bele az Androidba a sokak által vágyott funkció

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A fejlesztő a Google hibakereső fórumában válaszolt egy felhasználói felvetésre, a többiek öröme azonban korainak bizonyult.

A legtöbben valószínűleg még nem hallottak a Google Issue Tracker nevű szolgáltatásáról, pedig a cég egy igen fontos fórumáról van szó. A különböző szakértők és felhasználók ezen keresztül jelenthetik a Google-nek, ha hibát találtak az egiyk szolgáltatásában, amire aztán a Google alkalmazottai rávetik magukat, és közben válaszolnak a felvetésekre. Egy tavaly novemberi bejegyzés azonban jóval nagyobb figyelmet kapott, mint eddig bármelyik.

Az egyik felhasználó azt kérte a Google-től, a soron következő Androidban legyen majd éjszakai mód is, az ugyanis jelentős mértékben spórolhatna az akkumulátor üzemidejével. Ez még önmagában nem újdonság, naponta valószínűleg több száz hasonló kérést kapnak – csakhogy az egyik fejlesztő "fixed", azaz javítva jelöléssel látta el a bejegyzést, kommentben pedig azt írta, az Android 9.0-ban érkezik majd ez a funkció.

A dolog azért is jelentős, mert eddig az éjszakai módot legfeljebb egy letöltött alkalmazással lehetett csak elérni az androidos eszközökön. A Google azonban a napokban egy közleményben jelezte, korai még a felhasználók öröme.

©

A The Verge szerint csupán arról van szó, hogy rosszul fogalmazott a fejlesztő, és valójában mégsem érkezik ilyen funkció az Android P-be. Valójában ugyanis csak a fejlesztők kapják meg a lehetőséget, hogy éjszakai módra váltsanak, hogy tesztelni tudják az ilyen alkalmazások működését.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.