Ennél erősebb androidos telefon nem nagyon van: igazi erőmű lett az Asus ROG Phone

Ennél erősebb androidos telefon nem nagyon van: igazi erőmű lett az Asus ROG Phone

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A hardver mellett kiegészítők tekintetében is igazi különlegességeket vonultat fel a tajvani Computexen bemutatkozott ROG Phone, mellyel az Asus is belépett a gamer telefont fejlesztő gyártók sorába.

Néhány éve még talán senki nem gondolta, hogy a világ vezető gyártói szinte egymás után kezdenek majd videojátékosokat célzó mobilok fejlesztésébe. Pedig így lett: előbb a Razer villantotta meg különlegességét, majd jött a Xiaomi, most pedig az Asus mutatta meg, mivel készül a mobiljátékok kedvelői számára.

A ROG Phone nevű újdonságot a tajvani Computex nulladik napján leplezte le a gyártó (egy sor új termék mellett), az időzítés pedig talán nem is véletlenül alakult így: azt akarhatták, hogy mindenki róluk beszéljen az esemény végéig. Nos, a készülék tulajdonságait, illetve egyedi küllemét elnézve erre minden esély megvan, a ROG Phone ugyanis valóban különleges darab lett.

©

A 6,2 colos bestia a kijelző képi tartalmainak szebb megjelenítéséért felelős HDR-kompatibilitást kapott, de az igazi húzószám alighanem a látottak gördülékenyebb megjelenítését biztosítani képes képfrissítési ráta szokatlanul magas gyakorisága, amely 90 Hz-en pörög, 1 ms-os válaszidő mellett. Ez praktikusan azt jelenti: az élmény nem csupán látványos, de a más mobilokon látott dolgokhoz képest sokkal folyamatosabbnak is tűnik.

A burkolat alatt a Qualcomm aktuális (már szinte trendnek mondható) csúcsszörnyét, a 845-ös Snapdragont találni. Utóbbi különlegessége, hogy lényegesen magasabb órajelen pörög, már-már egy jobb teljesítményű PC erejét hozza, a lapka ugyanis 2,96 GHz-en dolgozik, 8 GB RAM-mal megtoldva.

©

Az Asus a kényelemre is igyekezett odafigyelni, a telefon egyik oldalán ugyanis érintésérzékeny gombok kaptak helyet, ráadásul nem csupán a telefon alján, hanem annak közepén is találni egy külső kiegészítők csatlakoztatására alkalmas Type-C csatlakozót, amellyel könnyen elkerülhetők az olyan esetek, hogy a töltő vagy a fülhallgató madzagja belelógjon a képernyőbe, ha a készüléket történetesen fektetve használja az ember.

A Type-C csatlakozó révén számos kiegészítő felhelyezhető a mobilra, köztük az AeroActive-nak nevezett minihűtő, amely – nevéből adódóan – extra hűtést biztosít a telefon számára, elkerülve azt, hogy a készülék felforrósodjon a nagy játék közben. Van még két dokkoló is, közülük a Twinview nevű okosság tűnik a legizgalmasabbnak, az eszköz ugyanis még egy kijelzőt ad hozzá a telefonhoz, mintegy táblagéppé változtatva az egész ROG Phone-t.

A telefon előbb az ázsiai régióban indul hódító útjára, de a gyártó közlése szerint utána Európában, s így hazánkban is kapható lesz, egyelőre ismeretlen áron. Annyit viszont már tudni, hogy a kiegészítők közül az extra hűtő az alapfelszereltség része lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.