Ilyen is van már: ez a headset tudja, hova néz a viselője

Ilyen is van már: ez a headset tudja, hova néz a viselője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sok előnye lehet annak, ha egy VR-sisak azt is tudja, éppen merre néz a viselője. Akár energiamegtakarítás is lehet az eredmény.

A HTC új VR- (virtuális valóság) sisakját (Vive Pro Eye) beépített szemkövetéssel látta el. Egy ilyen headsetnél külön vezérlők nélkül lehet navigálni a virtuális valóságban, és a szemmozgás követése értékes adatokat szolgáltathat a fejlesztőknek és a vállalatoknak termékeik optimalizálásához.

©

A szemmozgás-követéshez kapcsolódó hardver be van süllyesztve a headsetbe, és pillanatról pillanatra rögzíti, merre néz a sisak viselője a virtuális térben. Könnyen észrevehető, ha valamit nem talál a felhasználó, így később a környezet ennek megfelelően módosítható.

©

De nemcsak ezt lehet figyelni, hanem például egyszerűen feltérképezhetők a VR-tér azon részei, amelyek a felhasználó perifériás látásába esnek, s ezeknek nem kell tökéletesnek lenniük a renderelés során. Mindezzel úgy takaríthatók meg számítási erőforrások, hogy a headset viselője számára változatlan a VR-élmény.

A HTC az év második negyedévében kezdené el forgalmazni a Vive Pro Eye headsetet, elsősorban a vállalati piacra szánja. Az eszköz áráról egyelőre nincsenek információk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások