szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ismét tudományos ismereteit csillogtatja az amerikai elnök, Donald Trump, aki ezúttal az ufók kapcsán osztotta meg gondolatait a világgal.

Megszokhattuk már, hogy Donald Trump olykor igen sarkosan fogalmaz, ha a véleményére kíváncsiak. Ezzel önmagában nem lenne gond, de az amerikai elnök általában akkor is így beszél, ha tudományos témákról van szó.

Nem hisz például a klímaváltozásban, mert szerinte a hidegfrontok ennek ellenkezőjét bizonyítják, és emlékezetes: 2017 augusztusában védőszemüveg nélkül vetett egy pillantást a napfogyatkozásra, annak ellenére, hogy ezt nagyon nem javasolják. Most ugyan nem erről kérdezték az elnököt, de a válasza így sem okozhat meglepetést: szerinte nem léteznek ufók.

Trump a Good Morning America című népszerű műsor vendége volt, ahol az azonosítatlan repülő tárgyak is feljöttek, mire a műsorvezető rákérdezett, az elnök hisz-e a pilóták különféle jelentéseinek. Trump kissé hosszúra nyújtotta a választ, majd lényegében azt mondta, nem igazán hisz idegen lények létezésében. Ugyanakkor hozzátette: ha rájuk találnak, szólni fog.

Trumpnak ettől függetlenül érdemes lenne komolyan vennie a kérdést, hiszen például a Pentagonnak is van ufókutató programja, amibe a The New York Times egy korábbi cikke szerint elképesztő pénzeket ölnek. És többek közt az Amerikai Egyesült Államok haditengerészetét sem hagyja hidegen a kérdés, úgyhogy nem csak ímmel-ámmal foglalkoznak a témával.

Az egyik legnépszerűbb tudós, Neil deGrasse Tyson szerint sokan láttunk már ufót, csak nem úgy, ahogy gondoljuk. Korábban pedig az Anonymous hackercsoport jelentkezett beszédes videóval, melyben azt állították: a NASA hamarosan bejelenti, hogy bizonyítékaik vannak a földönkívüli élet létezéséről. Igaz, ennek már két éve, bejelentés pedig nem történt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már burgert és műtrágyát is csinálnak a gombatermesztés során keletkező hulladékból

Már burgert és műtrágyát is csinálnak a gombatermesztés során keletkező hulladékból

Szabálytalan közpénzfelhasználás miatt vizsgálat indult a volt japán kormányfő ellen

Szabálytalan közpénzfelhasználás miatt vizsgálat indult a volt japán kormányfő ellen

Videót küldött fel a Mariana-árok mélyéről egy kínai tengeralattjáró

Videót küldött fel a Mariana-árok mélyéről egy kínai tengeralattjáró