Firefoxot használ? Érdemes frissíteni, biztonságosabban lehet bővítményeket használni

Firefoxot használ? Érdemes frissíteni, biztonságosabban lehet bővítményeket használni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Firefox fejlesztői nemcsak személyesebbé, de biztonságosabbá is szeretnék tenni a böngészőt, ezért mostantól már ajánlja a bővítményeket a rendszer.

Bár a böngészőkhöz rengeteg bővítmény áll rendelkezésre, a legjobbat kiválasztani még annál is nehezebb, mint amikor egy adott kategóriában a legjobb applikációt akarjuk az okostelefonunkra telepíteni. Nincs ez másként a Firefox esetében sem, a Mozillánál viszont orvosolták ezt a problémát.

A Firefox legújabb, asztali gépekre elérhető 68-as verziójában megjelent egy új funkció, amely segít a felhasználóknak a bővítmények kiválasztásában. Ahelyett, hogy át kellene rágnunk magunkat az összes kiegészítőn, a böngésző egy listán mutatja meg, melyekből lehet érdemes választanunk. A lista elemeit a bővítmények biztonsága, hasznossága és használhatósága alapján válogatják össze.

Az újdonságot a Firefox menüjében található Kiegészítők menüpontban érhetjük el. Ha ezen belül a Kiegészítőkre kattintunk, a böngésző algoritmusa feldob nekünk néhány olyat, amire esetleg szükségünk lehet.

©

További újdonság, hogy a Firefox Reader View sötét módja még sötétebb lett: mostantól nemcsak a szöveg, hanem az egész oldal területe elsötétül, így nemcsak olvasni lesz kényelmesebb, de a kijelző is kevesebb áramot fogyaszt majd.

A Mozilla frissítette az iPhone-okra és iPadekre elérhető böngészőjét is. Az új verzióban szerkeszthetők lettek a könyvjelzők, így újrarendezhetjük vagy átnevezhetjük őket, és még a hivatkozást is ki tudjuk bennük cserélni. Emellett megadhatjuk, hogy melyik weboldalakról szeretnénk az asztali böngészős változatot látni, így ettől kezdve azok mindig így nyílnak majd meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások