szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Datinggel a legnépszerűbb randiapp egyeduralmát törné meg a Facebook. A társkereső funkció első körben húsz országban érhető el, itthon még várat magára az aktiválás.

Egy évvel ezelőtt írtuk meg, hogy a Facebook elkezdte a Tinder-szerű társkereső szolgáltatásának fejlesztését. A Dating most elkészült. Nem egy külön applikáció, hanem a közösségi oldalon belül érhető el, viszont lehetőség lesz külön datinges profilt létrehozni a facebookos mellett.

A The Verge azt írja, a Dating felülete az Angliában népszerű randiappra, a Hinge-re emlékeztet leginkább. Bárkinek lehet lájkot és üzenetet küldeni, és még az ismerősök ismerősei között is keresni lehet a potenciális randipartnert. A társkeresőt összekötik a Facebook eseményeivel és csoportjaival, így a felhasználók értesülhetnek arról, ha a kiválasztott ugyanarra a programra készül. A Datingen belül van egy biztonsági funkció is, a randipartner profilját el lehet küldeni az ismerősöknek, akik élőben követhetik, hol is zajlik a találkozó. A Dating egyelőre teljesen ingyenes, és reklámok sincsenek rajta.

Fontos különbség a Tinderhez képest, hogy csak 100 kilométer sugarú körön belül lehet keresgélni. Egyelőre 20 országban, az USA mellett többek között Brazíliában, Kanadában vagy Thaiföldön lehet próbálni, Európában legelőször jövő év elején tesztelhetik.

Az talán megjósolható, hogy sikeresebb lesz, mint az alig egy nap alatt megbukó, Trumpra szavazó fiataloknak készült app.

Ha értesülni szeretne róla, amikor Magyarországon is elérhető lesz a Facebook társkereső funkciója, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hetente, ingyen tesztelhetik magukat a bécsi óvodák és iskolák dolgozói

Hetente, ingyen tesztelhetik magukat a bécsi óvodák és iskolák dolgozói

Új fizetős szolgáltatást indíthat az Apple

Új fizetős szolgáltatást indíthat az Apple

Mi köze az Apple-nek ahhoz, hogy leállt a kecskeméti Mercedes-gyár?

Mi köze az Apple-nek ahhoz, hogy leállt a kecskeméti Mercedes-gyár?