Jó lenne köztük lenni: jóval olcsóbb mobilos előfizetést kínál majd a Netflix több országban

Jó lenne köztük lenni: jóval olcsóbb mobilos előfizetést kínál majd a Netflix több országban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a Netflix összességében nem mondható drága szolgáltatásnak, van olyan piac (például az indiai), ahol nagy a helyi konkurencia. Kénytelen volt itt árat csökkenteni, s most ezt a stratégiát akarják kiterjeszteni más piacokra is.

Bár a videostreaming-fogyasztásra elsősorban laptopok vagy televíziók valók, immár van egy új nemzedék, amely akár a mobilját is szívesen használja erre a célra. Vegyük még ehhez hozzá, hogy bár a Netflix nem drága szolgáltatás, azonban a fejlődő országokban azonos áron vagy olcsóbban lehet elérni a helyi platformokat, így azután semmi meglepőt sem lehetett találni abban, hogy tavaly júliustól igen olcsón kínál mobilos előfizetést a Netflix Indiában (ahol nem mellesleg a félmilliárdhoz közeli számú okostelefon-használó van). Ez havi 3 dollárt (azaz nagyjából 900 forintot) jelent, sőt ebből még kedvezmény is jár a hosszabb távra előfizetőknek. Októberben hasonló előfizetést indított a Netflix Malajziában, ott 4 dolláros áron.

Hogy mennyire jött be ez a stratégia a Netflixnek, azt nem tudni, ugyanis a vállalat nem osztott meg ezzel kapcsolatos adatokat, viszont minden jel arra utal, hogy mindez hatékony módja lehet új előfizetők szerzésének, akik később akár át is térhetnek a televíziós változatra. Greg Peters, a Netflix termékvezetője októberben mindenesetre azt nyilatkozta az elemzőknek, hogy az indiai stratégiájuk végül „jobb teljesítményt nyújtott, mint amire a tesztek után számítottak”.

Most úgy hírlik, hogy a Netflix várhatóan kiterjeszti más piacokra is a mobilokra vonatkozó előfizetését, azonban itt a nagy kérdés (amire egyelőre még homályos a válasz), hogy mely országok jönnének szóba. Nem valószínű, hogy fejlett országokról lenne szó (az ottani felhasználók pénztárcájához mérten nem drága a szolgáltatás), sokkal valószínűbb, hogy más feltörekvő piacokra terjesztené ki ezt az előfizetést a Netflix.

Ha értesülni szeretne a Netflix lépéseiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.