Megbízható forrás állítja: 8K-s videókat is lőhetünk a Galaxy S20+ kamerájával

Megbízható forrás állítja: 8K-s videókat is lőhetünk a Galaxy S20+ kamerájával

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Több részlet is kiderült arról, milyen lesz a Samsung Galaxy S20+ kamerarendszere, és mikre lesz majd képes.

Szűk egy hónap van hátra addig, hogy a Samsung bemutassa az idei évre szánt csúcsmobiljait, a Galaxy S20-család tagjait. Mindez azt is jelenti, hogy a telefonról is egyre több információ szivárog ki, lassan nem telik el úgy nap, hogy ne kapnánk valamilyen újabb adalékot a készülékeket illetően.

Legutóbb például egy benchmark teszt eredményét láthattuk, de kiszivárgott már a legerősebbnek tartott Galaxy S20 Ultra specifikációja éppúgy, mint az, hogy mitől lehet különleges a Galaxy S20 kijelzője. Persze ezeket az adatokat érdemes egyelőre csak pletykaként kezelni, még úgy is, hogy az ilyen kiszivárogtatott információk jelentős része végül igaznak bizonyul.

Ezúttal a Galaxy S20+ kapcsán került elő egy rakás újabb adalék, méghozzá az XDADevelopers jóvoltából. Ezek alapján a mobil kijelzője képes lesz a 120 Hz-es frissítésre, ezen keresztül dolgozik majd az ultrahangos ujjlenyomat-olvasó, de ami még ennél is nagyobb durranás lehet, az az, hogy a jelek szerint a telefon

8K felbontású videókat is tud majd készíteni.

Igaz, ez 30 képkocka/másodperc sebességet jelent csak – vagyis 8K módban a 24 és a 60 fps nem elérhető –, ám a legtöbb felhasználónak ez is bőven elegendő.

További érdekesség, hogy 4K-s felvételi módban a beépített képstabilizátor még a 60 fps-sel pörgő felvételekkel is megbirkózik.

Az S20+ egyébként állítólag nem kapja meg a 108 megapixeles kamerát, az valószínűleg csak az S20 Ultra kiváltsága lesz.

Az XDADevelopers szerint a telefonban nemcsak a hardver, a szoftver is érdekes dolgokat tud majd. Lesz benne például egy Single Take névre keresztelt funkció, ami videót és fotót is készít egyszerre, miközben a készüléket a téma körül mozgatjuk.

A Smart Selfie Angle a fotózást segíti: automatikusan a széles látószögű kamerára vált, ha a mobil azt érzékeli, kettőnél több emberről akarunk egyszerre szelfit készíteni. Mindez azt is jelenti, hogy a készülék elején is kell majd, hogy legyen egy széles látószögű optika.

©

Ha szeretne elsőként értesülni a Samsung Galaxy S20 telefonok érkezéséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.