Négyféle iPhone jöhet idén, kettőnél iPad-szerű kinézetet jósolnak

Négyféle iPhone jöhet idén, kettőnél iPad-szerű kinézetet jósolnak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2020-ban sem maradunk új iPhone-ok nélkül. A hírek szerint a drágábbakat egy mára elfeledett, ám sikeres dizájnnal emelné ki a mezőnyből a cég.

A Bloomberg forrásainak hála már lehet némi fogalmunk arról, hogyan nézhetnek majd ki az ősszel érkező iPhone-ok. A többes szám nem a véletlen műve, ugyanis igen valószínű, hogy a cég négyféle változatot tervez kiadni, legalábbis a mostani hírek szerint.

A négy modell szinte biztosan eltérő árazással kerül a boltok polcaira, de a két legerősebbet más módon is megkülönböztetné a gyártó: ezeket állítólag olyan dizájnelemek borítják, mint amilyeneket a 2018-as iPad Pro kapott, illetve amiket az iPhone 5-nél láthattak a vásárlók.

A legendás dizájn két dolog miatt hangsúlyos: az egyik a nagyon lapos kijelző, a másik pedig a lekerekített sarkok.

Szintén meg nem erősített hír, hogy az új iPhone-okat a LiDAR 3D érzékelővel is felszerelik. Ez a fajta lézerszkenner a legutolsó iPad Pro egyik ékköve, és elsősorban 3D-modellezésre alkalmas. (A szkenner a mélység érzékelését teszi sokkal pontosabbá, az ugyanakkor nem teljesen világos, hogy egy telefonnál mire lehet még használni.)

A bemutatót illetően eltérően nyilatkoznak az Apple munkájára rálátó források. Van, aki szerint nem várható csúszás, és a mobilokat ugyanúgy szeptemberben láthatja meg a közönség. Az ennél kevésbé optimisták szerint a cég hajlik rá, hogy a járvány miatt egy hónappal későbbre, októberre halassza az eseményt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.