Megvariálta a FaceID működését az Apple, könnyebb lett maszkban feloldani a telefont

Megvariálta a FaceID működését az Apple, könnyebb lett maszkban feloldani a telefont

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiadta az Apple az iOS operációs rendszer 13.5-ös verziószámú béta változatát, amibe egy apró, de fontos változtatást is beletettek.

Nagyon sokan viselnek maszkot, amikor kimozdulnak otthonról, hogy így csökkentsék a koronavírus-fertőzés esélyét. Ez azonban nem várt problémához vezet: a FaceID-t használó iPhone-tulajdonosok nem tudják ilyen módon feloldani a készüléküket, ezért vagy le kell venniük a maszkot – ami érthető módon nem túl szerencsés –, vagy megvárják, hogy a készülék jelezze, sikertelen volt a kísérlet, és bepötyögjék a korábban megadott kódot.

A problémát az Apple is látta, és már léptek is azért, hogy ne legyen ilyen problémás az iPhone-ok használata. A MacRumors szúrta ki, hogy az iOS frissen kiadott 13.5-ös verziójú bétájában felgyorsították a feloldási folyamatot: ha valaki maszkot visel, a rendszer azonnal feldobja neki, hogy inkább a kóddal próbálkozzon. Ez eddig nem így volt, a második körös próbálkozásra másodperceket kellett várni.

Az, hogy az Apple néhány másodpercet gyorsított a folyamaton, elsőre nem tűnik túl nagy lépésnek, ám az időnél ebben az esetben sokkal fontosabb a kényelmi faktor, valamint az, hogy az Apple-nél gondoltak a problémára, és viszonylag gyorsan léptek is a megoldás érdekében.

Nemrég több felhasználó is azt állította, hogy a FaceID akkor is feloldja a készüléket, ha szájmaszkot visel a telefon tulajdonosa. Az Apple ezt cáfolta, ám akadt, aki képekkel bizonyította az állítását.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.