szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az iPhone-ok új operációs rendszere, az iOS 14 egyelőre csak bétaváltozatban létezik, úgy viszont már kipróbálhatják a felhasználók.

Június közepén tartotta meg az Apple a szokásos fejlesztői konferenciáját, ahol mint mindig, úgy ezúttal is az új szoftvereken volt a hangsúly. A cég megmutatta az iPhone-okra érkező iOS 14-et, annak bétaváltozatát pedig a fejlesztők is megkaphatták.

Az azóta eltelt hetekben már kiderült, milyen hasznos funkciókat építettek bele, azt viszont nem lehetett tudni, a felhasználók mikor próbálhatják ki a szoftvert. Most erre is fény derült.

[Bekerül az iPhone-okba egy új funkció, érdekesen lehet majd előhívni]

Az Apple csütörtökön végre kiadta a nagyközönség számára is az iOS 14 bétaváltozatát. A hangsúly ezúttal a bétaverzióban van, ami azt jelenti, hogy a letöltése és telepítése után még lehet, hogy instabil lesz a rendszer, és lesz benne néhány hiba. Aki ennek ellenére mégis úgy dönt, hogy kipróbálja, az mindenképpen mentse le az adatait, nehogy később minden elvesszen.

©

Jó hír, hogy az iOS 14-et még az iPhone 6s-re és 6s Plusra is fel lehet telepíteni, vagyis nem kell, hogy a legújabb telefon legyen az ember kezében.

[Milyen iPhone-ja van? Ezek a telefonok kapják meg a sok új funkcióval érkező iOS 14-et]

Ahhoz, hogy valaki megkapja az új operációs rendszer bétaváltozatát, először fel kell iratkoznia az Apple Beta Software Programjába. Ha ez megtörtént, már csak a készüléket kell regisztrálni, és már indulhat is a letöltés. Fontos, hogy a szoftvert fokozatosan teszi közzé az Apple, így előfordulhat, hogy valamennyit várni kell rá, mielőtt az ember megkapná.

És még egyszer: mivel nem egy stabil rendszerről van szó, érdemes esetleg egy olyan készülékkel kipróbálni, amit nem használ minden nap az ember, illetve a telepítés előtt az összes adatunkról biztonsági mentést készíteni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden harmadik szállást a Balatonnál foglalták le a főszezonban

Minden harmadik szállást a Balatonnál foglalták le a főszezonban

Hetvenezer forintba is kerülhet a szabadulás a karanténból

Hetvenezer forintba is kerülhet a szabadulás a karanténból

A NAV őrizetbe vett egy “közismert milliárdost”– videó

A NAV őrizetbe vett egy “közismert milliárdost”– videó