szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valamennyi különleges, nagyobb érdeklődésre számot tartó eszközt „megkínoznak” a megjelenése után, hogy kiderüljön, mennyire sérülékenyek. A Microsoft nemrégiben bemutatott kétkijelzős eszköze, a Surface Duo sem úszta meg a tortúratesztet.

Zack Nelson (a JerryRigEverything YouTube csatorna házigazdája) jól ismert „tortúratesztelő”, szinte minden fontosabb készülék megfordult már nála, hogy képet kapjon (és adjon) ezek tartósságáról. Miután a Surface Duo forgalomba került, azonnal le is csapott rá, és kissé meglepő eredmények születtek. A tartóssági teszt során meg kellett mutatnia a kettős kijelzős eszköznek, hogy van-e előnye az ellenállás szempontjából az alternatívának tartott hajlékony kijelzős készülékekhez (pl. Galaxy Z Fold2) képest.

A karcolási teszt az elvártakat hozta, hiszen itt Gorilla Glass 5-ről van szó, azaz a mélyebb barázdák szokás szerint a 7-es szintnél jelentek meg, azaz a Surface Duo kijelzője ugyanolyan karcálló, mint bármelyik tipikus AMOLED panel.

©

Annál érdekesebb viszont a hajlítási teszt. A Surface Duo igencsak karcsú eszköz (mindössze 4,8 mm) a többi összecsukható telefonhoz képest, és az eszköz meglepően hajlékony. Annak ellenére, hogy műanyag a váza, sikerül jól összetartani, és a hajlítás sem meghibásodáshoz, sem üvegtöréshez nem vezetett.

©

A magyarázatot a jól kidolgozott fémpánt adja, ami elég erős ahhoz, hogy egészben tartsa a két felet, azaz a fémpántnak köszönhetően szinte lehetetlen félbe hajtani a Surface Duót. Ha nem lenne ott az erős fémzsanér, akkor az eszköz mindenképpen eltörne. „A fém elegendő ahhoz, hogy a telefon ép maradjon, és a Surface Duo, amely nem túl törékeny, jól vizsgázott a tartóssági teszten” – mondja a tesztelő a videóban.

Ami a javíthatóságot illeti, ott kissé más a helyzet, az iFixit vizsgálatában igencsak nehezen javíthatónak bizonyult az eszköz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szokott YouTube-videókat tölteni? Lehet, hogy ezentúl nem fog

Szokott YouTube-videókat tölteni? Lehet, hogy ezentúl nem fog

Meghosszabbították a lassan már kínossá váló Brexit-folyamat jelenlegi tárgyalási fordulóját

Meghosszabbították a lassan már kínossá váló Brexit-folyamat jelenlegi tárgyalási fordulóját

Negyedmilliárd forintot utazott el Orbán Viktor két év alatt

Negyedmilliárd forintot utazott el Orbán Viktor két év alatt