szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kellett hozzá egy kis idő, de összejött: az Apple szerint mára több mint egymilliárdra tehető az aktívan használt iPhone-ok száma.

Átlépte az egymilliárdot az aktívan használt iPhone-ok száma a világban – jelentette be Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. A cég 2019 januárjában még 900 millió aktív iPhone-ról tett jelentést. A hiányzó 100 millió tehát az eltelt két évben lett meg, úgy, hogy közben egy járvány is kezdődött.

A vállalat azokat az iPhone-okat minősíti aktív készüléknek, melyek egy 90 napos határidőn belül legalább egyszer kapcsolatba lépnek a gyártó valamely szolgáltatásával. Ez alapján tehát nemcsak az újabb mobilokat kell számításba venni, a pár éves modellek is ide tartoznak.

A vezérigazgató szerint a sok aktív készülék fontos visszajelzés számukra, ebből azt szűrik le, hogy a vásárlók elégedettek az eszközzel, és ki is tartanak mellettük.

Az Apple kimondottan jól áll az iPhone-eladások terén: 2020 utolsó negyedévében csak ebből 65 milliárd dolláros bevételt generáltak, amely – az aktív mérföldkős jelentés mellett – szintén rekord. Tim Cook szerint a cég telefonjainak sikerét mutatja, hogy a korábbiaknál is több felhasználójuk váltott az újabb kiadású eszközökre, noha azt nem közölte, ők pontosan hányan vannak.

Az Apple nemrég egy másik jelentős eredményt is elért: az amerikai cég lett a világ legértékesebb márkája.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány közzétette, kik kapnak bértámogatást a lezárások miatt

A kormány közzétette, kik kapnak bértámogatást a lezárások miatt

Korrupcióüldözés Szlovákiában: pár másodperccel a szabadulását követően vették őrizetbe a politikust

Korrupcióüldözés Szlovákiában: pár másodperccel a szabadulását követően vették őrizetbe a politikust

Reggel óta titok övezi Orbán nagyon fontos hibabejelentő telefonszámát

Reggel óta titok övezi Orbán nagyon fontos hibabejelentő telefonszámát