szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagy a valószínűsége annak, hogy néhány hónapon belül megjelenik a Galaxy S21 rajongói kiadása, a Galaxy S21 FE. Egy kiszivárogtatásnak köszönhetően akár „képben is lehetünk” azzal kapcsolatban, hogyan fog kinézni.

Nagy siker volt a tavalyi Galaxy-csúcsmodell, a Galaxy S20 „rajongói kiadása” (Galaxy S20 FE), ugyanis a remek specifikációkat vonzó árcédulával kombinálta a Samsung. Nem meglepő tehát, ha az idei zászlóshajó, a Galaxy S21 is kaphat egy hasonló változatot, ami akár már nyáron megjelenhet. A megbízhatónak tartott kiszivárogtató, Steve Hemmerstoffer (ismertebb nevén @Onleaks) már közzé is tette a készülék első renderelt ábráit, illetve azt is megosztotta, amit megtudott a telefonról.

©

A 155,7 x 74,5 x 7,9 mm-es készüléknek nagy valószínűséggel fényes fémkerete lesz. Első látásra pont olyan, mint a Galaxy S21, azonban a kameraházat alaposabban megnézve már feltűnhet az eltérés: a kameradudor itt be van építve, és közvetlenül a hátsó panelből áll ki. Ez egyszerűbb és hagyományosabb kialakításnak mondható. Ettől függetlenül ugyancsak hármas kamerarendszerről van szó, bár az olcsóbb ára miatt valószínűleg kevésbé prémium lencsékre számíthatunk.

©

A Galaxy S21 FE 4 milliméter magasabb és 3 milliméterrel szélesebb, mint a Galaxy S21, viszont ugyanolyan vastag. Miután nagyobb a készülék, a kijelzője is nagyobb: 6,4”-es 6,2” helyett. Hasonlóan az S21-hez, egyetlen, középen elhelyezett „lyukas” szelfikamerája van (Infinity O megoldás).

Ami az árat illeti, jó esély van arra, hogy a Samsung 700 dollárt ír majd az árcédulára (ez nagyjából 210 ezer forintnak felel meg), ami az egyik legkelendőbb 2021-es modellé avanzsálhatja a Galaxy S21 FE-t. Korábbi értesülésekből úgy tudni, hogy a Galaxy S21 FE mellett egy újabb Galaxy S20 FE is megjelenhet. Ezt a modellt elsősorban olyan piacokra szánják, ahol nem érhető el az 5G.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!