szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Globálisan is elkezdte tesztelni az Instagram a kapcsolót, mellyel a felhasználó döntheti el, akarja-e látni mások bejegyzéseinél a lájkok számát.

Az elmúlt években már elkezdte tesztelgetni az Instagram, mi lenne, ha eltüntetné a lájkok számát a bejegyzések alól. Ennek hátterében az áll, hogy a sok, de főleg a kevés pozitív visszajelzés sokak számára komoly pszichológiai nyomást jelent. Ennek keretében próbaképpen valóban levette a lájkok számát az Instagram, ám csak azoknál vált köddé, akik szintén a lájkmentes verziót kapták meg tesztelésre.

Most kipróbálnak mást is. Az új ötlet szerint a felhasználók maguk dönthetnek arról, miként szeretnék látni a bejegyzéseket. Ezek szerint dönthetnek úgy, hogy

  • senkinél nem akarják látni a lájkok számát, hogy
  • csak a saját bejegyzéseiknél tüntetik el a számlálót illetve, hogy
  • minden marad a régiben.

A képmegosztó szolgáltatás célja, hogy a felhasználók a tartalmakra koncentráljanak, ne pedig arra, hogy ki mennyi lájkot gyűjtött egy-egy bejegyzéssel. A dologgal elsősorban az influenszerek nem értettek egyet, akik féltek attól, hogy így elvesztik a szponzori szerződéseiket. Csakhogy saját maguk továbbra is láthatták, hogy egy-egy posztra mennyi reakció érkezett, és annak milyen elérése volt, ezt pedig megoszthatták, akivel akarták, így végül is a tesztnek nem volt hatása a szerződésekre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!