szerző:
hvg.hu

Bármennyire is jól esne, még burkoltan se nevezze hülyének a főnökeit, ne kacsintson össze cinkosan a munkatársaival, és ne becsmérelje a cég ügyfeleit. Lehet, hogy éppen megold vele egy stresszes helyzetet, de hosszú távon nagyon meg fogja bánni.

Egy tökéletes világban a főnökök mindig hidegvérrel kezelik a stresszes helyzeteket, és inspirálóan hatnak a munkatársakra, vagyis mindig mindent a legjobb időben és helyen mondanak. A vállalatvezetők azonban pontosan tudják, hogy a valóság sokszor nagyon messze van az ideális körülményektől. Az emberek kiszámíthatatlanok, a nemzetközi helyzet állandóan fokozódik, és a pillanat hevében könnyen szaladnak ki az ember száján olyan mondatok, amelyeket később nagyon megbán. Nem csak arról van szó, amikor egy vitában a felek elküldik egymást melegebb éghajlatra, hanem azokról a sokkal ártalmatlanabbnak tűnő megjegyzésekről, amelyek szintén nagy károkat okozhatnak egy cégnél. A Mashable egyik szakértő szerzője ezekből szedett össze öt mintapéldányt.

1. „A nagyfőnök azt sem tudja, mit csinál.”

Amikor ezt mondja egy középvezető, akkor a főnökétől kapott feladatot egyszerűen áthárítja a céges hierarchiában alatta lévőkre. Ők úgy fogják értékelni ezt az üzenetet, mintha azt mondta volna, hogy: „nem tudom, miért akarja elvégeztetni ezt a munkát veletek, de ezt akarja”. Sőt, úgy fogják interpretálni a mondatot, hogy a főnöküknek fogalma sincs, miért jó a cégvezető által kitalált ötlet, egyszerűen ezt álmodta meg az éjszaka, és végre kell hajtani. Ezzel az a nagy probléma, hogy ha az alkalmazottak azt érzik, hogy a közvetlen főnökük nem bízik a felettesében, akkor ők is követik a példát, és ők sem fognak bízni egyetlen felettük álló vezetőben sem. És ők azok, akik folyamatosan azon fognak gondolkodni, hogyan lehet elmenni a cégtől.

2. „Hallottad, hogy…?”

A pletykák folyamatosan átszövik egy cég életét, az emberek a folyosókon és az ebédlőben beszélgetnek, állandóan szörnyű átalakításokat vízionálnak. A menedzsereknek nem szabadna beszállniuk ebbe a játékba, azért, mert a rangjuknál fogva hitelesítik a legképtelenebb pletykákat is, másrészt azért sem, mert olyan példát mutatnak, amely szerint a kibeszélés nem csak elfogadott, de egyenesen íratlan szabállyá is válik.

3. „Ez az ügyfél megőrjít!”

Amikor a főnök azzal próbálja nyugtatni a legnehezebben kezelhető ügyféllel küzdő alkalmazottját, hogy – együttérzést mutatva – az ügyfél „bénaságán” viccelődik vele, akkor lehet, hogy sikerül elütni a nehéz helyzet élét, hosszabb távon azonban ez a magatartás is nagyon káros lehet. Az alkalmazott ugyanis azt érzi, hogy a főnöke nem veszi komolyan a nehéz ügyfeleket, különbséget tesz közöttük, és ő is ezt a mintát fogja követni. Ennek hatására a nehezebb esetekkel a cég kevesebbet fog foglalkozni, ami azonnal visszaüt.

4. „Ezt tényleg ő baltázta el”

Amikor közeleg egy projekt végső határideje, a feszültség folyton nő, és ha valaki ilyenkor hibázik, legegyszerűbb dolog ráönteni a csapat összes frusztrációját. A bűnbakkeresésnek azonban ilyenkor nem sok értelme van. A jó vezető közvetlenül az adott munkatárssal beszéli meg az ügyet, és csak arra törekszik, hogy a hibát kiküszöbölje. Máskülönben a csapat összes tagja azt fogja gondolni, hogy a vezetőjük nem a hiba okát akarja elhárítani, hanem kifogásokat keres.

5. „Utálom ezt a munkát!”

A menedzserek élete olykor nem habostorta, fentről nyomja őket a vezetés, hogy ők is nyomják a csapatukat, miközben a csapat elvárja, hogy a vezetőjük inspirációt adjon, és példát mutasson. A két tűz közé szorult középvezetőnek azonban soha nem szabadna azt hirdetnie, hogy olykor neki is tele van a hócipője, és utálja a munkáját. Ha ugyanis ezt teszi, megint két tűz közé kerül, hiszen a felettesei és a csapatának tagjai egyaránt alkalmatlannak tartják majd a pozícióra, ami részben igaz is lehet. A helyzet kikiabálása helyett azonban sokkal ésszerűbb, ha ilyenkor például családi vagy baráti körben fakad ki az ember, és ha tényleg sokszor érzi azt, hogy nem szereti a munkahelyét, akkor megpróbálhat új állást keresni.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

Tragikus az erdőtűzhelyzet Brazíliában, Sao Paulo füstbe merült

Tragikus az erdőtűzhelyzet Brazíliában, Sao Paulo füstbe merült

Indokolt a sárga versenycsík a 700 lóerőre tuningolt Mercedes-AMG SUV-n

Indokolt a sárga versenycsík a 700 lóerőre tuningolt Mercedes-AMG SUV-n

Trump sértődött kisgyerekként reagált, amiért Grönland nem lehet az övé

Trump sértődött kisgyerekként reagált, amiért Grönland nem lehet az övé

Photoshoppereknek nem akadály, ami az Audinak igen - ilyen lenne az RS6 szedánként

Photoshoppereknek nem akadály, ami az Audinak igen - ilyen lenne az RS6 szedánként

Szájer József: "A kereszténység, a hit ma ódivatú dologként jelenik meg a főáramú médiában"

Szájer József: "A kereszténység, a hit ma ódivatú dologként jelenik meg a főáramú médiában"

Döntetlent játszott a Ferencváros az Európa Liga selejtezőjében

Döntetlent játszott a Ferencváros az Európa Liga selejtezőjében