szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás során Mészáros János cégét bízta meg a Várgondnokság 8,19 millió forintért egy sor szerszám leszállításával.

Csak a milliárdos felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc öccsének cégét hívták meg a Várgondnokság közbeszerzésére, derítette ki a magyarnarancs.hu. Villáskulcs, vinkli, mérőszalag, de kalapács is a felcsúti cégén át jön a Várkertbe, hogy a Bazárt szolgálja.

A Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. pár hete műszaki üzemeltetési feladatok ellátásához szükséges gépeket és szerszámokat vásárolt. Sok szerszámot, 300 darab eszközt rendeltek, egyebek mellett csillag-, imbusz- és villáskulcsot, kalapácsot, satut, pajszert, WC-pumpát, elsősegélydobozt, vinklit és hosszabbítót is nagy számban, írja a lap.

Hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás során az Agro-Felcsút Kft.-t nyertesnek hirdették. Azért nem kellett nyílt, többszereplős közbeszerzést kiírni, mert a megbízás értékhatára alatta maradt a 25 millió forintos limitnek. Mészáros János érdekeltségébe tartozó cég 8,19 millió forintért vállalta a szerszámok leszállítását.

A Várgondnokság a lapot arról tájékoztatta, hogy több céget is megkerestek, de Mészáros cége adta a legkedvezőbb ajánlatot.

A magyarnarancs.hu úgy tudja, eddig még nem indult közbeszerzéseken Mészáros János cége (de legalábbis ennek nincs nyoma a kozbeszerzes.hu-n), és nem találták meg saját honlapját se, ahol mondjuk a referenciamunkák szerepeltek volna.

Az Agro-Felcsút Kft. árbevétele szépen hízott az elmúlt években, 2011-ben 155 millió, rá egy évre 277, 2013-ban pedig 407 millió forintos forgalmat ért el. (A tavalyi adatok még nem nyilvánosak.) Mészáros Jánosnak van még két cége, de azok szerényebb árbevételt tudnak felmutatni: a Pegazus Trade Kereskedelmi és Szolgáltató Kft 2013-ban 41,7 milliós forgalommal büszkélkedhetett, majdnem ennyit ért el a J+D 98 Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Radar360: Trump a hadsereget is bevetné, itthon nyitnak az iskolák

Radar360: Trump a hadsereget is bevetné, itthon nyitnak az iskolák

Órákig feküdhetett egy koronavírus-fertőzött mellett egy hasfájásos beteg

Órákig feküdhetett egy koronavírus-fertőzött mellett egy hasfájásos beteg

Kisiklott egy tehervonat Hatvannál

Kisiklott egy tehervonat Hatvannál