szerző:
hvg.hu

Nagyon uborkaszezon van, Amerikában is, pusztán ezzel tudjuk magyarázni azt az ötletet, hogy a milliárdosok közötti leggyakoribb keresztneveket rangsorolják. Mi megnéztük hozzá a magyar top100-at is, és ha a „család” keresztnév lenne, az győzött volna. Így viszont a József viszi a prímet.

A Microsoft alapítója, Bill Gates a leggazdagabb ember a világon, vagyona jelenleg 79,2 milliárd dollár. A második helyen a mexikói telekommunikációs mogul Carlos Slim áll 77,1 milliárd dollárral. A dobogó első két helyezetje nem csak vagyonával, hanem nevével is kilóg a sorból, hiszen a Business Insider összeállítása alpján a legalább egymilliárd dolláros vagyonnal bíró 1741 ember között több Bill és Carlos nincs.

Legyen inkább Lóbelt?
©

János Róbert – ha hisz a szómágiában, ez lehet a jó névválasztás

Az ötödik leggyakoribb név a Robert, a milliárdosok 1,1 százalékát hívják így. Közülük talán Robert Durst New York-i ingatlanmogul a leghírhedtebb, akit jelenleg hármas gyilkossággal vádolnak – a gyanú szerint első feleségét, egyik legjobb barátját és a szomszédját ölte meg.

A negyedik helyen a Wang név áll, ezzel 25 dollármilliárdos él a földön. (Saját szerkesztőségi jóslataink szerint 10 éven belül az ázsiai milliárdosok kerülhetnek az élre, így lehet ez még majd a leggyakoribb név is.) A Forbes becslése szerint Kína ma már mintegy 400 milliárdosnak ad otthont, így nem meglepő, hogy az ott igen gyakori Wang név máris a top ötben szerepel. Kína negyedik leggazdagabb embere Wang Jianlin, vagyona 34,6 milliárd dollár, egyebek között övé a Dalian Wanda ingatlan csoport.

A milliárdosok 1, 37 százalékát Michaelnek hívják, így ez a keresztnév a harmadik leggyakoribb. A gazdag és híres Michaelek között talán Michael Bloomberg a leghíresebb, a volt New York-i polgármester a gazdasági hírek alfájának és omegájának tartott Bloomberg ügynökségnek is tulajdonosa. Vagyona 37, 1 milliárd dollár, amivel a 14. leggazdagabb a világon.

Ha hisz a szómágiában és azt gondolja, hogy a nagy elődök meghatározzák a név viselőjének sorsát, akkor a David név is jó választás lehet, ugyanis  a milliárdosok között ez a második leggyakoribb. De a legjobb választás mégis a John lenne, ugyanis ezzel a névvel él a legtöbb dollármilliárdos, szám szerint 32. Ez persze csa azért nem meglepő, mert a név amúgy is a legnépszerűbbek közé tartozik az angolszász világban.

És ha lány?

A nők között a világ jelenlegi leggazdagabb embere Christy Walton, aki 41,7 milliárd dolláros vagyonával a nyolcadik az összesített ranglistán. A hölgyek listáján azonban a Maria illetve az Anna – és ennek különböző változatai – a leggyakoribbak.

Legyen a gyerek neve Józsi
©

Lóbeltünk van?

A magyar gazdagokat  tekintve, a „Család” lehetne a leggyakoribb, ha lenne ilyen keresztnév, ugyanis a top száz listán tizenkét család – ezenkívül két fivér és egy testvér – szerepel az „egyedüli” gazdagok mellett. A valódi keresztnevek közül a József a leggyakoribb, a magyar milliárdosok 10 százalékát hívják így, a második helyen a Sándor név áll – hét képviselővel – a harmadik helyet pedig öt-öt találattal a Zoltán, Péter, Tamás, Gábor nevek foglalják el. Wangunk és Dávidunk nincs, a magyar gazdagok között csak két-két Róbert és János található, Mihályból pedig mindössze egy van.

Nemzőképtelen férfiaknak szóló nemzeti programon dolgoznak Káslerék

Nemzőképtelen férfiaknak szóló nemzeti programon dolgoznak Káslerék

Borkai ügyvédjének előkerült egy szerződése a győri egyetemmel

Borkai ügyvédjének előkerült egy szerződése a győri egyetemmel

Katonai büntetőeljárás indult a megvert ezredesnő ügyében

Katonai büntetőeljárás indult a megvert ezredesnő ügyében

50 GB ingyentárhelyhez juthat, ha jó a rábeszélőképessége

50 GB ingyentárhelyhez juthat, ha jó a rábeszélőképessége

Dobszay János: Felkészült...

Dobszay János: Felkészült...

Maró gúnnyal kritizálta az egyházat, végül ellopták a csontjait

Maró gúnnyal kritizálta az egyházat, végül ellopták a csontjait