Ceglédi Zoltán
Ceglédi Zoltán

Éljen Zagyva Gyula! Még mi teszünk Amerikának szívességet! Ezen kívül lanyha buzizás a kisebbik kormánypárt hivatalos honlapján, de ezt már szinte észre sem veszi az ember.

Az önkritikus mottó ("Több fényt!") alatt ugyanis a miniszterelnök-helyettest, államtitkárt, kormánypárti frakciónyesedéket adó Kereszténydemokrata Néppárt már megint úgy eleresztette magát, mint a régi szép szakállas bácsis időkben. Persze a párt politikájának mintegy negyven százalékát adó homofóbia a Meleg nap I. című cikkben is dominál, de erről nem is írnék, unalmas már. Úgy lép át az ember rajta, mint Semjén Zsolt és a névtelen kommentelők a "szeresd felebarátodat" krisztusi parancsán.

Ja, hogy ne maradjon megfejtés nélkül: negyven százalék buzizás mellett a másik negyven százalék a "mit tiltsunk be ma?" – emlékszik valaki az elmúlt 22 évből olyan esetre, amikor a KDNP valamit nem betiltani, hanem megengedni követelt? Nekem egy jut eszembe: Semjén Zsolt védett énekesmadarakat akar agyonlőni. A maradék húsz százalék meg a "több pénzt a mi egyházainknak, a többi meg nem is egyház". Ez ma a KDNP. 

De most a homofóbiát sikerült érdekes nemzetközi dimenzióba helyezni, emígy:

"A Népszava képe és képaláírása szerint 'Az amerikai nagykövet a nyilvánosság előtt is képviselte a kormánya által vallott elveket'. Miféle elveket? Hogy a homoszexuálisok a magyar társadalom elsöprő többségének az orra alá csak azért is borsot törjenek? Az USA Magyarország katonai szövetségese a NATO-ban, és mi teszünk neki szövetségesi szívességet különböző katonai kalandjaik következményeiben katonai segítséggel."

A kisebbik magyar kormánypárt ezt gondolja, tudja, írja a NATO-ról. A KDNP szerint a magyar katonai szerepvállalás miatt "megérdemelnénk", hogy "cserébe" nyugodtan buzizhassunk.

"Az USA mostanában nem erőlteti meg magát, hogy szövetségese mellé – mellénk – álljon bármiben is. De aligha az a legfőbb gondja, hogy a magyar melegeket istápolja. Még kisebb a valószínűsége annak, hogy az amerikai társadalom többségének szívügye volna a melegek világméretű hecckampányainak istápolása. És hogy ezt várná el a szövetségeséhez akkreditált nagykövettől. Az amerikai nagykövet asszony egyéni akciójáról lehet szó, és aligha tesz jót ezzel hazájának, amelyet nálunk nem nagy megbecsülés övez mostanában. A nagykövet asszony jobban tenné, ha próbálná megismerni a magyar nép valóságos problémáit, és ezeket tolmácsolná odahaza."

Semjén pártja deklarálja, hogy Amerikát egyébként is utáljuk, és csak még jobban fogjuk attól, hogy a nagykövetük kiment a melegfelvonulásra. A rendreutasítás se marad el: ahogy az előző Fidesz-kormány idején Kondor Katalin, a közszolgálati rádió elnöke kelt ki magából, hogy a frissen kinevezett amerikai nagykövet máris "antiszemitizmusról brekeg", úgy most a kereszténydemokraták utasítják rendre az aktuális amerikai diplomáciai vezetőt, hogy inkább mivel foglalkozzék. Sőt, meg is fejtik, milyen személyes jellemhiba vitte ki a nagykövet asszonyt a Pride-ra:

"Miről is van szó? A nagykövet asszony egyszerűen sznob, aki egy általa divatosnak és érdekesnek vélt a 'másság' kultuszának sznob csodálója és dicséretükre pályázik. Régi nyavalya a sznobizmus. Első áldozatai azok voltak, akik, noha maguk nem voltak arisztokraták, sem nemesek, azok életmódját utánozták, társaságukba próbáltak kerülni, és ha sikerült, erre büszkék voltak. Később kialakult a kultúrsznobok társadalma, olyanoké, akik maguk nem voltak sem tudósok, sem írók, művészek, hanem ezeket csodálták, társaságukat keresték, utánozták olyan látszatot keltve, mintha közéjük tartoznának, bennfentesek volnának körükben, problémáikban, magánéletükben. Ez a klasszikus sznobizmus."

Csak tények rögzítése kedvéért: Eleni Tsakopoulos Kounalakis a Hillary Clinton amerikai külügyminiszter által meghirdetett, a kisebbségi és emberi jogok érvényesülését segítő kezdeményezés részeként támogatta jelenlétével a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű közösséget. Korábban 15 hazai külképviselet együttes közleményben fejezte ki támogatását. Nem a sznobizmus okán, hanem azért, mert kultúrember késsel-villával eszik, zsebkendőbe köhög-tüsszent, és nem buzizik. Egyébként meg ma az amerikai elnök (képzeljék, NÉGER, hát nem borzalmas?) és az amerikai társadalom többsége is támogatja a melegházasságot. Nem pusztán a felvonulást, az már évtizedek óta egy nagy, színes utcabál, hanem a házasságot.

A cikkből pedig három, valóban elszomorító következtetés vonható le, nézzük ezeket szomorítási sorrendben:

  1. Szomorú: a cikk azzal a felütéssel indul, hogy "Zagyva Gyula és fasiszta hordája minden, forróságtól megzápult tojás bevetése nélkül megtorpantotta a demonstrációt, pedig a többezres rendőrsorfal szilárdan dobótávolságon kívül tartotta a támadókat, olyannyira, hogy talán még a hős Dobó família sem törhette volna át". Azaz a jelek szerint odáig jutott a KDNP, hogy nem egyszerűen egyetért, magáénak  vallja a Jobbik homofób politikáját, de még ünnepli is Zagyva Gyula erőszakos bandáját. Kicsit vágyódva is talán, hej, ha én is köztetek lehetnék, szép kopasz vitézek, bakancsos leventék!
  2. Szomorúbb: nem egy elszólás, és kósza komment, hanem a Magyar Kormány kisebbik résztvevőjének hivatalos honlapja küldi el a vérbe mindazokat, akik nem utálják úgy a melegeket, mint ők (inkluzíve az Egyesült Államok és Európa).
  3. Legszomorúbb: a cikk azzal zárul, hogy "(Folyt. köv.)".

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Holnap bejelent valamit a világ legértékesebb cége, lélegzetvisszafojtva várja az iparág

Holnap bejelent valamit a világ legértékesebb cége, lélegzetvisszafojtva várja az iparág

Külföldi sportszervezeteket csábítana ide a kormány

Külföldi sportszervezeteket csábítana ide a kormány

500 forint lehet húsvétra egy doboz tojás ára

500 forint lehet húsvétra egy doboz tojás ára

Gulyás Gergely szerint Orbán megkapta a felhatalmazást az "önkéntes" felfüggesztésre

Gulyás Gergely szerint Orbán megkapta a felhatalmazást az "önkéntes" felfüggesztésre

Kémfotók: íme a 625 lóerős BMW X5 M és X6 M

Kémfotók: íme a 625 lóerős BMW X5 M és X6 M

Én is ide születtem

Én is ide születtem