szerző:
-W-
Tetszett a cikk?

Ha a Fidesz tavasszal azt akarja csinálni, amit Baján, ahhoz sok ezernyi zsoldos kell. És lesznek köztük kettős ügynökök.

Hatvannyolc szavazatból trendet, vagy akár bombahírt faragni komoly aránytévesztés lenne. Ami Baján igazán szembetűnő volt – most is és az elcsalt választáson is – az a felvonultatott apparátus. A váltott autóval kémkedő, felváltva kamerázó és horgoló zsoldosok.

Kétféle megfigyelést ismert a régi, kommunista állambiztonság. Az egyiket úgy szervezték, hogy a célszemély ne vegye észre. A másikat direkt úgy, hogy lássa: rajta vannak, szemmel tartják, erősebbek nála. A Fidesz most az utóbbi technikát alkalmazta. Háttérben vidáman kommunistázik a hangszórós autó.

A bajai erődemonstráció ugyanakkor felveti a kérdést, meg lehet-e csinálni ezt országosan; hogy vajon 2014 tavaszán minden egyes körzetben alkalmi munkások követik-e majd az ellenzéki jelölteket, és mindenkit, akivel szóba állnak. Ennyi lelkes fideszes aktivista ugyanis nincsen.

Ha viszont nincsenek ennyien, akkor marad a bérmunka, pár ezer forintos napidíjért. Eddig rendben is volnánk, nyilván sikerült félretenni valamicskét a stadionszámlákból, legrosszabb esetben meg majd kifizeti őket az Állami Békemenet Vállalat, és akkor azzal el se kell számolni.

De akkor is szükség lesz sok ezernyi alkalmi házmesterre. Az nagyon sok. Az annyira sok, hogy ha van még valaki az ellenzékben, aki foglalkozik stratégiával – ez az eddigiek alapján persze valószínűtlen – akkor már most arra készülnek, hogy beépüljenek ebbe a dicső hadba. Elég pár tucat kettős ügynök, és az üldözőkből üldözöttek lesznek. A választásból pedig botrány.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2700 oldalnyi CIA-s ufóakta lett nyilvános, ide kattintva ön is megnézheti

2700 oldalnyi CIA-s ufóakta lett nyilvános, ide kattintva ön is megnézheti

Megérkezett Moszkvába Navalnij

Megérkezett Moszkvába Navalnij

Távozott a tankerületi igazgató, aki kivett egy roma gyerekeket oktató iskolát a támogatási programból

Távozott a tankerületi igazgató, aki kivett egy roma gyerekeket oktató iskolát a támogatási programból