Másodrendű állampolgárok, szevasztok!

Másodrendű állampolgárok, szevasztok!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
nyüzsi
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Választási Iroda bármire képes. Kukacoskodásra és egyéb féregségekre is.

Nyilván mindenki emlékszik a szemforgató ájtatossággal előadott dumára, miszerint a határon túli magyarokat azért illeti meg a szavazójog, mert nem lehetnek első- és másodrendű állampolgárok. Hogy, hogy nem, mára mégis lettek, és éppen a határon túliak. Mármint azok, akik több határon is túl élnek és dolgoznak.

A Nemzeti Választási Iroda, ahogy az Index cikkéből kiderül, az összes lehetséges aljasságot elköveti, hogy megnehezítse az Egyesült Államokban élő magyarok szavazását. Ez már csak a ráadás ahhoz képest, hogy míg az erdélyi vagy felvidéki kettős állampolgárok a törvény szerint szavazhatnak levélben is, a Németországban, Angliában vagy Amerikában élők akkor is csak személyesen tehetik ezt meg, ha egyetlen állampolgárságuk a magyar.

Ehhez jön aztán a régről ismerős hivatali packázás. Anyja neve két példányban, szabványbetűvel, sajnos elvesztettük, fellebbezni tegnapig lehetett, de ha esetleg megtette, akkor mégsem lehet. E-mailben is lehet, csak nem adjuk meg a címet. Ha pedig minden kötél szakad, akkor meg lehet szegni az eleve megpatkolt törvényt is. Végül is ha eredményes a trükközés, akkor úgysem lesz, aki számon kérje.

Az indoklások átlátszóan hamisak, de nincs is rájuk szükség, a hülye is tudja, honnan fúj a szél. Aki innen Nyugatra költözött, arról feltételezhető, hogy nem elégedett Magyarország kormányával. Fennáll a veszély, hogy ennek megfelelően szavazna – ha hagynák. Jobb lesz tehát ezt megakadályozni.

Ha csak százezer gyanús elemet sikerül kizárni ezzel a módszerrel, az sem mellékes. De a választási iroda viselkedése – amelyet az Index kukacoskodásnak nevez, de bőven jó lesz féregségnek is – nem csak ezért aggályos. Hanem mert ugyanez a pofátlan banda rendezi a választást Magyarországon is. Annyit már most bebizonyítottak, hogy bármi kitelik tőlük.

 

Kövesse a Nyüzsi oldalát a Facebookon!

Hozzászólások