szerző:
nyüzsi
Tetszett a cikk?

Ablonczy Bálint kissé fölpörgette magát Dániel Péter esetén. "A lelki pufajkások köztünk járnak.

Ablonczy Bálint kissé fölpörgette magát Dániel Péter esetén. "A lelki pufajkások köztünk járnak. – írja a Heti Válaszban. "Ez a legfőbb tanulsága annak, hogy Dániel Péter ügyvéd egy nem is Wittner Máriát ábrázoló fotó alapján, Facebook oldalán randalírozó és lincselő prostinak nevezte az egykor halálra ítélt szabadságharcost.”

Ablonczy azonban nem ezen lepődött meg, ugyanis „a közintézményekben kifüggesztett együttműködési nyilatkozatok összekenését rendszerellenes bátorságpróbának beállító jogászon régóta látszik, hogy egy kényszerzubbony-szabászatban soron kívül fogadnák”, hanem inkább Eörsi László történészen, aki „helyre tette a jogászt.” Mivel a forradalmat mocskolták felerősödött az a nézet Ablonczy szerint, hogy ötvenhatban boltokat fosztogattak és kiskatonákat gyilkolásztak, sőt egyenesen „a szélsőjobb randalírozott az utcán”.

„Ez a nézet kibukott már szocialista képviselőből is, de aki rendszeres olvasója a baloldali közösségi portálnak és a munkáslap levelezési rovatának, az tudhatja: ez a felfogás meglehetősen elterjedt. E dobtáras keménymagnak a több száz embert bitófára küldő Kádár János mindörökre a magyar történelem legnagyobb államférfija marad, Biszku Béla pedig egy szegény öregember, akit nem hagynak békén.”

A jegyzete végére teljesen felhergelt szerző Dániel bejegyzéseit olvasva képtelen szabadulni a gondolattól:  „a pokol valamelyik – ávós kihallgatószobának berendezett – bugyrában a „munkáshatalmat” védő belügyesként  és a forradalommal kapcsolatos hazugságok terjesztőjeként egyaránt ismert Hollós Ervin elégedetten dörzsöli össze a két tenyerét.”

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
75 ezren töltötték már le a VírusRadar alkalmazást

75 ezren töltötték már le a VírusRadar alkalmazást

A NER-ben a jog Orbán Viktor törvényerőre emelt akarata

A NER-ben a jog Orbán Viktor törvényerőre emelt akarata

Több mint százat sikerült megmenteni a Tasmániában partra vetődött delfinek közül

Több mint százat sikerült megmenteni a Tasmániában partra vetődött delfinek közül