Seres László
Seres László

Nem érti saját miniszterelnökét? Még mindig a 22 évvel ezelőtti Orbánhoz hasonlítja a mait? Vagy csak azt hiszi néha, ilyen nincs, káprázik a füle? Íme, a megoldás.

"Alapelvünk, hogy nem szólunk bele központilag a helyi irányokba." - Ha már megvan az a helyi irány, akkor nem szólunk bele, csak amíg kialakul.

"Senkinek sem akarom megmondani Budapestről, hogy mit csináljon, legfeljebb segíthetek nekik." - Teljesen távol áll tőlem az önismeret legalapvetőbb foka is, az egyetlen lényeges kérdés az, hogy milyen benyomást teszek másokra. Különben is, én tehetek róla, hogy az emberek kétharmada azzal bízott meg engem, hogy segítsek?

"A válság (...) nemcsak a politikát és a gazdaságot rendezi át, hanem az emberek fölfogását is." - Az emberek kezdik fölfogni, hogy most megpróbálunk mi átrendezni mindent. Például az ő felfogásukat, muhaha!

"Vállalni kell, hogy tudatosan mást csinálunk, mint azok, akik a válságot okozták." - Szuverén jogunk saját, külön bejáratú válságot okozni. Ráhel drága, este majd ne olvasd az Economist honlapját, belém fognak kötni.

"Mi, magyarok szövetségesünknek tekintünk minden olyan embert, aki a beruházásaival, a barátságával lehetőséget ad a magyaroknak arra, hogy bebizonyítsák, többre képesek annál, mint amit ma gondolnak magukról." - Az ilyen emberek sajnos fogynak, mert a beruházásaikat és a barátságukat nem néztük jó szemmel, hiszen lássuk be, tőkésekről beszélünk; de aki ezek után is marad, az a szövetségesünk. Az biztos, hogy többé nincs szükségük ellenségre.

"Magyarország ma erősebb, mint volt, és nincs senkinek kiszolgáltatva. Minden gondot meg tudunk oldani egyedül, saját erőből, még a pénzügyi és gazdasági bajokat is." - Az van, hogy megint elgurult az a KURVA pirula, a gyógyszerdoboz sincs a helyén, nem igaz, hogy SOHA SEMMIT nem találok a SAJÁT házamban, nem igaz, hogy ÁLLANDÓAN mindenhol kupi van bazmeg!

"Miniszterelnökként komolyan veszem, hogy az emberekkel együtt kormányzom Magyarországot." - Majd pont azoknak a véleményére fogok adni, akikre még két évig simán hivatkozhatok?

"Ne mi nyerjük a legtöbbet." - Nem mi nyerünk, hanem a családi kft.-nk. Vagy a műkörmös haverunk. Ráhel udvarlója. És ha nem a rokonunk, akkor unokaöcsénk apósa, akit nem szabályoz a Ptk. Különben sem volt közgyűlés.

"Ezen az áron, így, nem." - Hát nem bazmeg, ezek nekem nem fognak diktálni! Nem fogok újra kitalálni helyettük egy követelési listát! Amit videoüzenetben cáfolhatok! Nem akarok ezekkel megállapodni bazmeg. Adják ide a pénzt és fussanak!

"A kétharmad áll, mint a cövek" - Fasz kivan.

"Keleti szél" - Az unióban mi fújjuk a passzátszelet (vö. "Az unión kívül is van élet").

"Az ilyen félázsiai származékoknál, mint mi, csak így megy." - Félek új ázsiai barátainktól. Lehet, hogy a népi Kína, Oroszország, Grúzia, Szaúd-Arábia, Kazahsztán, Azerbajdzsán a végén egyetlen petákot sem invesztál a mi gazdasági csodánkba? Ezért csinálok itt végre rendet?

"A problémákra nem a nyugatosodás a megoldás, hanem egy mélyről jövő elhatározás." - Én nagyon mélyen elhatároztam, hogy mostantól tovább erősítem beszédeimben ezt a sokat sejtető, mélynek tűnő nemzeti-spirituális irányvonalat. Habony azt mondta, jövő héten indul a távgyógyító műsorom a Hír tévén, kíváncsi vagyok.

"A magyaroknak meg kell érteniük, hogy a világban azok sikeresek, akik képesek mélyről jövő felhajtóerőt, spiritualitást mozgósítani." - Steve Jobs se új gondolatokat meg piacképes gépeket adott el, hanem felhajtóerőt. A mi spiritualitásunkat egyébként a Kubatov azért tudja mozgósítani, mert ott van a listáján.

"A turul őskép a magyarok ősképe. Beleszületünk, akár csak a nyelvünkbe és a történelmünkbe." - Így azért csak könnyebb elviselni a segélyplafont, nem? Egyébként számomra is teljes rejtély, miket kiabálok itt, a hátam mögött egy nagy turulszoborral, de kezdek megbarátkozni a helyzettel.

"Az őskép a vérhez és a szülőföldhöz tartozik." - Ezt a Gede Bt. faxolta át nekem németül, de magyarul nem is olyan szörnyű.

"Rá kell venni a fiatalokat, hogy minél többet sportoljanak, mert az neveli őket fegyelemre, bajtársiasságra, kitartásra." - Igen, a magyar fiatalokat valószínűleg alapvetően a Waffen SS erényeire kell rávenni, ilyen a megbízhatóság, az engedelmesség és a körlettisztaság.

"Ha azt mondjuk a hegynek, hogy menjen odébb, akkor odébb fog menni, és tényleg haza is mentek, odébb is álltak." - Az itt állomásozó orosz katonáknak elég volt egy beszédem a Hősök terén. Ez a tájrendezési módszer olyannyira bevált, hogy hamarosan a János-hegyet és a teljes Északi-középhegységet is felszólítom, huppanjon odébb.

"Magyarországnak nem az örmény vagy az azeri szempontokra kell figyelnie, nem az örmény vagy azeri érdekeket, hanem kizárólag Magyarország érdekeit kell követnie." - Magyarország elemi érdeke, hogy dilettáns, ostoba, koordinálatlan külpolitikát folytató, kisstílű, nyerészkedő, diktatúrákkal mocskos alkukat kötő benyomást keltsen.

"Amikor hatalomra kerültünk, Magyarország bajban volt, mert voltak paramilitáris szervezetek. Betiltottam őket." - Akiket azóta látunk menetelni meg romákat fenyegetni, nem gárdisták, hanem bélyeggyűjtők, táncművészek, nyugdíjas bridzsklubok, baba-mama Facebook-csoportok.

"Soha nem az elvek és az intézmények hozzák a döntéseket, hanem az emberek. Az elvek és az intézmények túlértékelése szükségszerűen vezetett felelőtlen döntésekhez." - Soha nem az elvek és az intézmények érdekeltek, illetve valami rémlik, de az régen volt. Az elvek már azzal túl vannak értékelve, ha számon kérik őket.

"Szembe kell nézni a nemzetek reneszánszával. Nemcsak Kelet-Európában, hanem nyugaton is megerősödik a nemzeti érzés." -  Öt török öt görögöt dögönyöz örökös örömök között. Szerb húsz, öt cseh, öt török, öt görög hány ember?

"Már most is nyilvánvaló, hogy Közép-Európa sikeresebb a válságkezelésben, mint a Nyugat, és ez lehet az egyik magyarázat a magyar kormányra nehezedő külföldi nyomásra." - Túl jók és túl sikeresek vagyunk, na. Ez a nagy büdös igazság. A Nyugat nem bírja elviselni mások sikerét, azért tartanak ott, ahol tartanak.

"Az ország erkölcsi állapotára csak közvetett ráhatása van a kormánynak." - Pedig mi mindent megpróbálunk, a cél a teljes állami kontroll, ill. egy szaúdi típusú Erkölcsrendőrség.

"Én jó reménységgel figyelem a magyarokat, hogy megerősödjenek lélekben, akaratban, jó szándékban, és egyre derűsebb, kiszámíthatóbb, emberségesebb legyen az élet hazánkban." - Jól van, megkerült a pirula.

(A 2010-es kormányváltás óta elhangzott beszéd- és interjúrészletek forrásai: MTI, hvg.hu, hir24.hu, nol.hu, miniszterelnok.hu, szegedma.hu. Nyelvtörők: Wikidézet)

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Magyarországnak is tesz egy ajánlatot Kína

Magyarországnak is tesz egy ajánlatot Kína

Kígyók kényszerítették home office-ra Libéria elnökét

Kígyók kényszerítették home office-ra Libéria elnökét

Se Jégvarázs, se Mickey egér – Miért kihagyhatatlan az osztrák Familypark?

Se Jégvarázs, se Mickey egér – Miért kihagyhatatlan az osztrák Familypark?

Fiatal újságírónő az áldozata az észak-írországi terror fellángolásának

Fiatal újságírónő az áldozata az észak-írországi terror fellángolásának

Gyorsabban terjed, mint az ebola, már kanyaró-világjárványtól tartanak

Gyorsabban terjed, mint az ebola, már kanyaró-világjárványtól tartanak

A lakók pénzéből felépült, az önkormányzat lebontotta a játszóteret Nagykanizsán

A lakók pénzéből felépült, az önkormányzat lebontotta a játszóteret Nagykanizsán