Most már elég az amerikai provokációkból!

Most már elég az amerikai provokációkból!

Utolsó frissítés:

Seres László Szerző:

Seres László
Seres László

Orbán Viktor precízen rámutatott arra, hol van a magyar antiszemitizmus központja. Amerikában. Ideje lépni.

Lebuktak végre az antiszemiták: az amerikai központ fizeti őket, úgyhogy ha úgy vesszük, végül is Amerika bukott le. A Nemzeti Együttműködés Orbánja ugyan leginkább azt sérelmezte, hogy személy szerint őt zsidóbérencezi a Kuruc, de sebaj, az üzenet így is átjött: a kormányfőt zavarja a hazai antiszemitizmus, úgyhogy arra kéri Amerikát, ugyan mozdítsa meg a kisujját, ha már ő tehet róla.

"Az antiszemitizmus magyarországi központja egy olyan hírportál, amely a magyar kormány föllépése elől az Egyesült Államokba menekült" – írta levelében, mélyen egyetértve a Gyurcsány-kormány évekkel ezelőtti, teljesen kilátástalan küzdelmével egy amerikai privát internet-szolgáltató ellen.

Az "államilag letiltatjuk az amerikai szervert" ideológia tehát, büszkén elmondhatjuk, pártokon átívelő konszenzus, Szalai Annamária is azt nyilatkozta tavaly ősszel, hogy "...ha például a Kurucinfón olyan tartalmat találunk, ami súlyosan sérti a törvényeket, akkor igenis kötelezni kell az internet-szolgáltatókat, hogy tegyék elérhetetlenné azt az oldalt". Innen szólítjuk fel Amerikát, holott felléphetnénk a hazai szerkesztők ellen is, vegyük például Molnár Balázst.

A hír, mely szerint a magyarországi antiszemitizmusért egy amerikai szerveren működtetett náci portál felel, és jó lenne, ha a törvényhozás tenne ez ellen valamit, órákkal a függetlenség napja előtt érte el a washingtoni Kongresszust. Hamar meg is született a döntés: az ügy miatt pár nappal elhalasztják július 4-ét, inkább előreveszik július 5-ét és 6-át, de segítenek magyar barátaiknak.

Nincs mese: át kell írni az első alkotmánykiegészítést, amely 1791 óta hatékonyan védi a sajtó és a szólás szabadságát, és így a demokráciát az Egyesült Államokban, ám zavarja a magyarországi Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Ez volt eddig: "A Kongresszus nem hozhat törvényt… a sajtószabadság korlátozására." És információink szerint ez lesz jövő héttől: "A Kongresszus nagyon is hozhat törvényt a sajtószabadság korlátozására, feltéve, ha azt valaki (bárki) nagyon határozottan szeretné."

Így hárult el az utolsó akadály is a magyarországi antiszemitizmus megszüntetése elől. A Horthy-kultusz, a Nyirő-ügy, a Magyar Gárda, a Wass Albert- és Tormay Cécile-emlékművek – megannyi amerikai provokáció, amit a tudjukkik gerjesztettek odaátról. Most, hogy lelepleztük őket, végre kiderül, mennyire nincs itthon táptalaja az ilyen, a magyarságtól mindig is távol álló, életidegen eszméknek.
Hozzászólások